Choď na obsah Choď na menu
 


 

Bábovka Savoy (podľa časopisu Apetit)

 

Obrázok




POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 6 vajec (žĺtky a bielka zvlášť), 280g masla, 280g práškového cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 360g polohrubej múky, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok prášku do pečiva, 150g nugátu alebo mliečnej čokolády, 30g kakaa (v pôvodnom recepte aj 100g nasekaných vlašských orechov - vynechala som, pretože naše deti ich neĺúbia)

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže neobľubujem bábovky, pri ktorých sa "práši" z úst, našla som si tento super recept na šťavnatú bábovku v časopise Apetit.

 

Obrázok Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pustíme sa do práce :-). Maslo s polovicou cukru vymiešame do penista.

 

 

 

 

Obrázok Za stáleho miešania pridávame žĺtky, potom pri zníženej rýchlosti (šľahača) prilejeme smotanu a krátko prešľaháme.

 

 

 

 

Obrázok Zvlášť vyšľaháme do tuha bielka so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom.

 

 

 

Obrázok Zhruba polovicu snehu vmiešame opatrne do maslovo-vaječnej hmoty.

 

 

 

 

Obrázok Prisypeme múku preosiatu s práškom do pečiva, zľahka premiešame.

 

 

 

 

Obrázok Nakoniec vmiešame zľahka zbytok snehu

 

 

 

 

 

Obrázok Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej fprmy vlejeme polovicu cesta, posypeme nalámanou čokoládou (použila som Orion s orieškovou náplňou), prípadne aj nasekanými orechmi.

 

 

 

Obrázok Zalejeme zvyškom cesta zmiešaným s kakaom a dáme piecť.

 

 

 

 

 

Obrázok A tu je výsledok. Dobrú  chuť!