Domáci taliansky chlieb s olivami a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
|
|
Príprava jedlaZ teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy preosejeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto. |
|
Pridáme olivový olej, pokrájané sušené paradajky a posekané rozmarínové lístky a vypracujeme nelepivé cesto. | |
Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 45 minút. | |
Na plech položíme papier na pečenie, vylejeme cesto a roztlačíme ho rukami na požadovanú veľkosť. V surovom stave malo cesto hrúbku 1-1,5 cm na plechu o veľkosti 23 x 33 cm. Koncom varechy urobíme dierky na olivy, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a môžeme ešte posypať čerstvým rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút. |
|
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov °C asi 15 - 20 minút. Chlieb zbytočne nevysušujeme. | |
Dobru chuť |
|
|