Oslavujte s chuťou Vianoce a Nový rok
v spoločnosti priateľov
Sviatky sú obdobím radosti, na ktoré sa všetci tešíme. Ľudia sú veselší a milší, všade rozvoniavajú dobroty a lákajú nás zamaškrtiť si na vianočných a silvestrovských lahôdkach. Doprajeme si viac ako zvyčajne, však sú sviatky! Ľudia sa navzájom navštevujú, obdarovávajú a tešia sa zo spoločne strávených chvíľ plných smiechu a oddychu. Pokiaľ sa aj vy chystáte pre svojich priateľov usporiadať vianočnú alebo silvestrovskú párty, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi tipmi. Sviatočný večierok plný dobrej nálady, skvelého jedla a priateľov je to, na čo sa väčšina ľudí teší počas posledných mesiacov roka.
Vianočný čas a oslavy príchodu nového roka sú charakteristické plnými stolmi sladkého i slaného, vareného aj pečeného. Dospelí i deti sa tešia na kapustnicu, množstvo koláčov a zákuskov. V období osláv je dobré mať v mrazničke niekoľko balení McCain hranolčekov. Príprava týchto pečených zemiakových pochúťok totiž nezaberie veľa času a navyše je veľmi jednoduchá, takže namiesto chvíľ strávených v kuchyni si môžete naplno vychutnať spoločnosť priateľov. Skúste pre nich pripraviť vianočný alebo silvestrovský zážitok v podobe večierka, na ktorý nezabudnú. Počas nasledujúceho roka môžete na neho so smiechom spomínať.
1. Výber miesta
Pre správnu sviatočnú párty je kľúčový správny výber priestoru, ktorý dodá večierku tú správnu atmosféru. Pri vkročení do priestoru bude totiž hneď každému jasné, že sa ocitol na mieste plnom priateľov, pohody a dobrého jedla. Najlepším priestorom na usporiadanie párty je však u vás doma – poznáte každé zákutie a v prípade potreby môžete jednoducho a rýchlo zabezpečiť rôzne chuťovky a nápoje.
2. Dekorácie
Podľa toho, aký typ oslavy organizujete, prispôsobte tomu aj dekorácie – vianočný stromček, sviečky alebo trblietavé sviatočné girlandy vyčaria tú správnu náladu všetkým oslavujúcim. V prípade silvestrovskej párty si nachystajte aj prskavky.
3. Pozvánky
Pokiaľ si potrpíte na detaily, s pozvánkami určite predčíte očakávanie svojich priateľov. Treba ich však odoslať dostatočne včas. Pozvánky môžete vytlačiť na striebornom alebo zlatom papieri, a tiež ich prizdobiť špeciálnymi trblietavými pastami na papier. Nebojte sa pripojiť aj heslo, ktoré bude vašu párty charakterizovať: „Vianočná párty, zjeme aj za 3“, „Do roka a do dňa, stretneme sa znova“ a podobne.
4. Hudba a hry
Dôležitý je aj výber hudby a sprievodný program. Pripravte si niekoľko pesničiek, ktoré sú pre sviatky charakteristické a ktoré sa už postupom času stali „hymnou“ Vianoc a Silvestra. Ľuďom sa totiž tieto piesne spájajú s príjemnými zážitkami. Preto čím väčší výber, tým lepšie. K jednotlivým blokom piesní môžete naplánovať aj rôzne hry.
5. Párty menu
Výber správneho jedla je dôležitým prvkom každého večierka. Odporúčame rýchle a nenáročné menu, ktoré vám nezaberie veľa času. Dôležité je aj to, aby sa s jedlom dalo ľahko manipulovať, keďže niektorí budú tancovať alebo sa rozprávať a tanier im môže prekážať. Okrem jednohubiek a malých dezertov môžete pripraviť aj Klasické hranolky alebo tvarované hranolčeky 1.2.3 Fri´Style od spoločnosti McCain a spojiť ich s dipmi, dressingami alebo chutnými prílohami. Prinášame vám ľahké a jednoduché recepty, ktoré dodajú vašej párty ten správny šmrnc.
Hranolčeky na Vianoce i Silvestra
Klasické hranolky McCain sú skvelým tipom, ako vylepšiť každú vianočnú párty. Môžete ich servírovať už po 3 minútach prípravy vo fritéze, či už samostatne alebo s rôznymi prílohami – s mäsom, šalátmi a tiež dressingami. Všetci gurmáni ocenia pravú zemiakovú chuť klasických hranolčekov a chrumkavý zážitok pri každom zahryznutí. Vysoká kvalita a tradičná chuť Klasických hranoliek McCain premenia každú párty na skvelé miesto a potešia každého. Sú tiež skvelým tipom na rýchlu prípravu pochúťky pre neočakávaných hostí.
Hranolčeky 1∙2∙3 Fri` Style od McCain sa od Klasických hranoliek líšia už na prvý pohľad. Výborne sa hodia na správnu Silvestrovskú oslavu práve kvôli svojmu jedinečnému U-tvaru. Vďaka nemu sú stvorené k tomu, aby ste si ich mohli vychutnať spolu s rôznymi omáčkami – napríklad paradajkovou, chilli alebo bylinkovou. Stačí si hranolčekom nabrať dressing ako do lyžičky a vychutnať si spojenie obľúbených chutí. 1∙2∙3 Fri` Style sú skvelé tiež v tom, že ich okraje sa upečú dochrumkava, ale bruško hranolčekov zostane mäkké zemiakové! Príprava je opäť veľmi jednoduchá - hranolčeky vysypte na plech a bez pridania oleja sa v rúre upečú už za 20 minút!
S McCain 1∙2∙3 Fri`Style prekvapíte svojich priateľov novou zemiakovou pochúťkou. Zažijete množstvo zábavy, pretože tieto hranolčeky môžete jesť aj rukami a testovať ich spojenie s rôznymi dressingami, ktoré ponúka párty stôl.
Párty recepty pre každého
Vianočné gule s kukuricou a McCain Klasickými hranolkami
Prísady:
- 1 balenie McCain Klasické hranolky
- 100 g sterilizovanej kukurice
- 300 g mletého morčacieho mäsa
- 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice oleja na vysmážanie
- 150 g zeleného šalátu
- 1/2 šalátovej uhorky
- 1 čerstvá červená paprika
- 2 lyžice vínneho octu
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
1. McCain Klasické hranolky upečieme podľa návodu na obale.
2. Mäso premiešame s kukuricou a petržlenovou vňaťou. Zo vzniknutej hmoty následne mokrými rukami vytvarujeme 16-20 malých guľôčok. Smažíme ich asi 8-10 minút na rozpálenom oleji vo veľkej panvici, pokiaľ nezhnednú.
3. Šalát, uhorku a papriku umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Z octu, pomarančovej šťavy, olivového oleja a korenia pripravíme omáčku, ktorú vylejeme na šalát.
4. Pripravené švédske guľôčky a šalát servírujeme s McCain Klasickými hranolkami.
India na Nový rok
Prísady:
- 1 balenie McCain Klasické hranolky
- 400 g mrkvy
- 1 čerstvá červená paprika
- 4 jarné cibuľky s vňaťou
- 200 g hrášku
- 400 g rímskeho hrachu (v plechovke)
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 2-3 lyžice jemného karí v prášku
- 1-2 lyžičky múky
- 200 ml nesladeného kokosového mlieka
- 500 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
- 150 g manga
- soľ
Príprava:
1. McCain Klasické hranolky upečieme podľa návodu na obale.
2. Zeleninu umyjeme, olúpeme a očistíme. Mrkvu nakrájame na kolieska, papriku, cibuľku a vňať nakrájame nadrobno. Rímsky hrach opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať v sitku.
3. Na panvici na oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme 2 lyžičky karí, múku, mrkvu a rímsky hrach. Zalejeme kokosovým mliekom a vývarom. Varíme cca 15 minút.
4. K dusenej zelenine pridáme papriku a jarnú cibuľku, zamiešame a dusíme ešte 5 minút. Nakoniec pridáme sladký hrášok a nakrájané mango a dusíme ďalšie 2 minúty. V závere dochutíme soľou a zvyšným karí.
5. Podávame s McCain Klasickými hranolkami.
Syrový dressing s McCain 1∙2∙3 Fri` Style
Prísady:
- 1 balenie McCain 1∙2∙3 Fri` Style hranolčekov
- 50 g čerstvého kozieho syra
- 3 lyžičky zeleného pesta z pohára
- 3-4 lyžice mlieka
- niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
1. Hranolčeky McCain 1∙2∙3 Fri` Style upečieme podľa návodu na obale.
2. Vidličkou premiešame syr s pestom a mliekom. Vytvoríme hladkú a krémovú omáčku.
3. Omáčku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
4. Pripravenú omáčku servírujeme s hranolčekmi McCain 1∙2∙3 Fri` Style.
Dressing „Bylinky a jogurt“
Prísady:
- 1 balenie McCain 1.2.3 Fri´Style hranolčekov
- 1 hrnček bieleho jogurtu (150g)
- 1 hrnček kyslej smotany (150g)
- 3 jarné cibuľky
- kôpor
- zväzok pažítky
- zväzok petržlenovej vňate
- cukor
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
1. Hranolčeky McCain 1.2.3 Fri´Style upečieme podľa návodu na obale.
2. Jogurt a kyslú smotanu spolu dobre zamiešame. Cibuľky nakrájame nadrobno, bylinky opláchneme a tiež nakrájame nadrobno. Zmiešame ich s omáčkou z jogurtu a smotany a dochutíme cukrom, soľou a korením.
3. Pripravený dressing servírujeme s McCain 1.2.3 Fri´Style.
O spoločnosti McCain:
Rodinný podnik McCain Foods LtD bol založený v roku 1956 v meste Florenceville/N.B. Dnes má spoločnosť McCain 20.000 kvalifikovaných zamestnancov spolu v 110 krajinách. Výrobné prevádzky a pobočky, ktoré sa nachádzajú v Kanade, Spojených štátoch, Veľkej Británii, Európe, Japonsku, Taiwane, Austrálii, Novom Zélande, Argentíne a Južnej Afrike. Popri už všeobecne známych a obľúbených zemiakových výrobkoch sa medzitým dostali do ponukového listu aj výrobky rýchleho občerstvenia a rôzne predjedlá. Od roku 1996 existujú výrobky McCain aj na Slovensku. Spoločnosť zásobuje konečných spotrebiteľov chrumkavými výrobkami zo zemiakov v maloobchode aj v gastronómii. Produkty spoločnosti McCain sú ocenené pečaťou a diplomom Zdravo, chutne a aktívne.