Rebarborový koláč s drobenkou
- šťavnatý a kyselkavý
Špeciálne poďakovanie Elenke Š ( MIMIBAZAR )
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g očistenej rebarbory *
2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml) *
2 vajcia *
2 PL oleja *
2 poháre polohrubej múky *
1 pohár kryštálového cukru *
1 prášok do pečiva *
drobenka:
50 g masla *
80 g hrubej múky *
40 g práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkový postup
1. Rebarboru umyjeme, |
2. ošúpeme, |
3. nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút. |
4. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame. |
5. Takto sa pekne "vypotila". |
6. Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, |
7. pridáme múku, |
8. kryštálový cukor, |
9. prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme. |
10. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. |
11. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a |
12. navrch dáme nakrájanú rebarboru. |
13. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ... |
14. ... ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme". |