POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:1 pohár nemletého maku, 6 bielkov, 3 žĺtka, 1 pohár pŕ. cukru, 1 pohár polohrubej muky, 1 Palmarin, 1 a1/2 KL prdopec., 2 PL kokosovej múčky Krém: 1 Hera, 3 žĺtka, 6-8 PL kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 pohár mlieka, 1 vanilkový puding, 2 KL nescafe, šťava z 1/2 citróna, rum, príp. rumová aróma Punc: 1/2 pohára prevarenej vody, 1 PL kryšt. cukru, 1 dcl rumu, 2 KL citrónovej stavy, Ozdoba: 1 1/2 balíka okrúhlych piškotiek, hrozienka, 100 g čokolády, cca 1 KL masla, 2 PL oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Palmarin rozpustime na miernom ohni | |
v miske zmiešame muku, mak, prdopec. kokos, práškový cukor | |
do pripravenej suchej zmesi pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí | |
po jednom vmiešame 3 žĺtka | |
chvíľu dobre prešľaháme mixérom | |
opatrne vmiešame tuhy, zo 6 bielkov vyšľahaný sneh | |
pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 200stupnov cca 20 minúť | |
pripravíme si punč: 1 PL kryš. cukru zalejeme 1/2 pohárom prevarenej vody, zamiešame, aby sa nám cukor rozpustil. Po vychladnutí pridáme 1 dcl rumu, 2 KL citrónovej stavy. Ak nemáte čerstvý citrón, kludne použite citronku | |
v pohári mlieka rozšľaháme 3 žĺtka, 1 vanilkový puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding | |
do uvareného pudingu (ihneď po odstavení zo sporáka) pridáme 6-8 PL kryš. cukru, vanilkový cukor a dobre miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Puding trochu zredne. Môžete urobiť aj klasicky postup vymiešať maslo s 200 g práš. cukru a potom pridať vychladnutý puding | |
v 1 KL studenej vody rozpustime 2 KL nescafe | |
Heru vymiešame, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding, rum, citrónovú šťavu a rozpustenú kávu, dobre vymiešame | |
z vychladnutej piškoty odstránime papier a piškótu vratime späť do plechu. Pokvapkáme ju pripraveným puncom. Mne dobre poslúžila maslanička. | |
na puncom pokropenú piskotu nanesieme krém a ukladáme detské piskoty namočené v punci. Urobíme si prvý rad na šírku aj na dĺžku, aby sme mali voditko pre ukladanie ďalších piskot a potom aj na rezanie koláčika | |
už naukladane piškótky | |
nad parou rozpustime čokoládu. Do čokolády som pridala taký tenší plátok masla a asi 2 PL oleja a dobre vymiešala nahladko. Čokoláda ma byt redšia, keďže "prsia" sú ňou iba pomazane. | |
namazala som časť piškotiek čokoládou (zasa som použila moju skvelú silikónovú maslaničku) a hneď som dala na vrch každej čokoládou pomazanej piškótky 1 hrozienko, kým čokoláda nestuhla. Vôbec sa netrápte, ak prsičká nie sú cele zatreté čokoládou | |
koláčik krájame pomedzi piškótky, tak , aby na jednom kúsku boli dve piškótky, akože černoškine prsia alebo že by prsičká?:)) | |
Mňam |