Choď na obsah Choď na menu
 


 

 

Ospravedlnenie.

 

Ospravedlnujem sa autorom tohoto prispevku.

ze bol pouzity bez ich vedomia,

Prisoevok bol podpisany pani  Vierou Juračkovou , ktora si prisvojila

fotodokumentaciu  a recept uvadzala pod svojim menom .

 

Origiál prevzatý z http://baranek.blog.sme.sk

 


 

'Nepečieme' na Vianoce

 

Najprv len tak pre ukážku. Nákup na nepečené Vianoce vyzerá takto.
 

Obrázok

 

Obrázok

 

Stále platí, že čím kvalitnejšia čokoláda tým lepšie. Vždy používame horkú čokoládu. Na čokoládu na varenie treba pri týchto receptoch úplne zabudnúť.  
Čokoláda sa rozpúšťa vo vodnom kúpeli.
Do väčšieho hrnca dáme vodu. Vložíme menší hrniec, do ktorého nalámeme čokoládu. Keď voda vo väčšom hrnci začne vrieť,
mali by sme vodný kúpeľ odstaviť z ohňa.Rozpúšťajúcu sa čokoládu je dobré precízne vymiešať.

 
 

Obrázok

V mnohých receptoch je čokoláda pomiešaná s čokoládovo orieškovým krémom na spôsob Nutely.
Vtedy postupujeme tak, že krém pridáme až do roztopenej čokolády a poriadne vymiešame. 

 

Domáce Ferrero Rocher

 

Obrázok

Potrebujeme

   2 čoko Tatranky,  2 Liny,100 g horkej čokolády, 3 lyžice čokoládového krému  arašidy.

 

Obrázok

 Arašidy nalúpeme
 

Obrázok

 a pomelieme na stredne hrubom mlynčeku.
 

Obrázok

 Do misy vložíme Tatranky a Liny a tĺčikom na mäso ich poriadne rozmlátime. Prisypeme za hrsť pomletých arašidov.
 

Obrázok

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a čokoládový krém. Vylejeme to oblátkovo-orechovej hmoty, poriadne premiešame a necháme vychladnúť.
 

Obrázok

 

Mokrými rukami vyformujeme guličky, ktoré obalíme v pomletých arašidoch. Necháme na chladnom mieste poriadne stuhnúť Po stuhnutí naukladáme do papierových košíčkov a v krabici uložíme do chladu.

 

 

 

Čokoládové košíčky

 

 

Obrázok

 Budeme potrebovať horkú čokoládu, dve tyčinky Ladové kaštany, dve lyžice čokoládového krému a mandle. Budeme sa trochu hrať na umelcov a k tomu potrebujeme ploché štetce a malé papierové košíčky.
 

Obrázok

 Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Papierové košíčky uložíme po dvoch do seba a štetcom ich zvnútra celé natrieme čokoládou.
 

Obrázok

 

Potrebujeme dosiahnuť, aby čokoládová hmota v košíčku bola dostatočnej hrúbky a bola pevná. Postupov som vyskúšal mnoho a najviac sa osvedčil tento.

Košíčky natrieme čokoládou vždy tak päť až šesť kusov. Odložíme do mrazničky. Po stuhnutí natrieme druhú vrstvu a opäť odložíme do mrazničky. Opäť necháme stuhnúť a natrieme tretiu vrstvu. Po tom už uložíme košíčky do chladničky a necháme tuhnúť najmenej hodinu.

Potom veľmi opatrne odstránime z košíčkov papier a získame čokoládové košíčky na plnenie.

Plnku vyrobíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme Ladové Kaštany a čokoládový krém a necháme stuhnúť do konzistencie, ktorá sa dá ľahko tvarovať.

 

 

Obrázok

 Hmotu preložíme do ozdobovacieho vrecúška s hviezdicovým zdobítkom a do každého košíčka vtlačíme ozdobne plnku. Do stredu zapichneme mandľu hrotom dole a necháme poriadne stuhnúť.
 

Obrázok

 Po stuhnutí naukladáme do papierových košíčkov a v krabici uložíme do chladu.

 

 

Domáce Mozartove gule

 

 

Obrázok

Budeme potrebovať jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu. 
 

Obrázok

 Z cukríkov zlatý nugát v rukách vytvarujeme guličky. Z marcipánu vytvarujeme placku a nugátovú guličku v nej obalíme.
 

Obrázok

Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme jednu horkú a jednu mliečnu čokoládu. Každú guličku napichneme na špajľu a namočíme v rozpustenej čokoláde. Ak máme kuchynskú mriežku necháme na nej odkvapkať a stuhnúť. Ak nie musíme si pomôcť studeným tanierom. Po stuhnutí guličky zrežeme ostrým nožom a prebytočnú čokoládu okrájame. 
 

Obrázok

Uložíme do papierových košíčkov. 

 

 

Cukríky z gaštanového pyré

 

 

Obrázok

 Budeme potrebovať jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu.
 

Obrázok

 Z cukríkov zlatý nugát v rukách vytvarujeme guličky. Z marcipánu vytvarujeme placku a nugátovú guličku v nej obalíme.
 

Obrázok

 Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme jednu horkú a jednu mliečnu čokoládu. Každú guličku napichneme na špajľu a namočíme v rozpustenej čokoláde. Ak máme kuchynskú mriežku necháme na nej odkvapkať a stuhnúť. Ak nie musíme si pomôcť studeným tanierom. Po stuhnutí guličky zrežeme ostrým nožom a prebytočnú čokoládu okrájame.
 

Obrázok

 Uložíme do papierových košíčkov.

 

Niečo dobré zo zvyškov a karamelu

 

 

Obrázok

 Budeme potrebovať jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu.
 

Obrázok

Všetky zbytky čokolád rostopíme vo vondnom kúpeli. Piškóty pomelieme na jemnom mlynčeku. Kondenzované mlieko vyklopíme do misy. Prisypeme orechy a piškóty a prilejeme rozpustenú čokoládu.
 

Obrázok

Všetko spracujeme na hmotu a necháme vychladnúť aby z nej dobre tvarovalo. 
 

Obrázok

 Vytvarujeme guličky, ktoré zvrchu trocha sploštíme a vtlačíme do nich mandľu. Necháme poriadne vychladnúť.
 

Obrázok

 Po stuhnutí naukladáme do papierových košíčkov a v krabici uložíme do chladu.

 

Tak a je to hotové. Celé naše dvojdňové snaženie vyzerá takto.

V chladničke zabalené v potravinárskej fólii vydržia cukríky dva týždňe,

alebo do prvého nájazdu barbarov.

 

Obrázok