Ospravedlnenie.
Ospravedlnujem sa autorom tohoto prispevku.
ze bol pouzity bez ich vedomia,
Prisoevok bol podpisany pani Vierou Juračkovou , ktora si prisvojila
fotodokumentaciu a recept uvadzala pod svojim menom .
Origiál prevzatý z http://baranek.blog.sme.sk
'Nepečieme' na Vianoce Najprv len tak pre ukážku. Nákup na nepečené Vianoce vyzerá takto.
|
Stále platí, že čím kvalitnejšia čokoláda tým lepšie. Vždy používame horkú čokoládu. Na čokoládu na varenie treba pri týchto receptoch úplne zabudnúť. |
|
V mnohých receptoch je čokoláda pomiešaná s čokoládovo orieškovým krémom na spôsob Nutely. Vtedy postupujeme tak, že krém pridáme až do roztopenej čokolády a poriadne vymiešame. |
Domáce Ferrero Rocher
Potrebujeme 2 čoko Tatranky, 2 Liny, |
|
Arašidy nalúpeme |
|
a pomelieme na stredne hrubom mlynčeku. | |
Do misy vložíme Tatranky a Liny a tĺčikom na mäso ich poriadne rozmlátime. Prisypeme za hrsť pomletých arašidov. | |
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a čokoládový krém. Vylejeme to oblátkovo-orechovej hmoty, poriadne premiešame a necháme vychladnúť.
|
|
Mokrými rukami vyformujeme guličky, ktoré obalíme v pomletých arašidoch. Necháme na chladnom mieste poriadne stuhnúť
|
Čokoládové košíčky
Budeme potrebovať horkú čokoládu, dve tyčinky Ladové kaštany, dve lyžice čokoládového krému a mandle. Budeme sa trochu hrať na umelcov a k tomu potrebujeme ploché štetce a malé papierové košíčky. | |
Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Papierové košíčky uložíme po dvoch do seba a štetcom ich zvnútra celé natrieme čokoládou. | |
Potrebujeme dosiahnuť, aby čokoládová hmota v košíčku bola dostatočnej hrúbky a bola pevná. Postupov som vyskúšal mnoho a najviac sa osvedčil tento. Košíčky natrieme čokoládou vždy tak päť až šesť kusov. Odložíme do mrazničky. Po stuhnutí natrieme druhú vrstvu a opäť odložíme do mrazničky. Opäť necháme stuhnúť a natrieme tretiu vrstvu. Po tom už uložíme košíčky do chladničky a necháme tuhnúť najmenej hodinu. Potom veľmi opatrne odstránime z košíčkov papier a získame čokoládové košíčky na plnenie. Plnku vyrobíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme Ladové Kaštany a čokoládový krém a necháme stuhnúť do konzistencie, ktorá sa dá ľahko tvarovať.
|
|
Hmotu preložíme do ozdobovacieho vrecúška s hviezdicovým zdobítkom a do každého košíčka vtlačíme ozdobne plnku. Do stredu zapichneme mandľu hrotom dole a necháme poriadne stuhnúť. | |
Po stuhnutí naukladáme do papierových košíčkov a v krabici uložíme do chladu. |
Domáce Mozartove gule
Budeme potrebovať jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu. | |
Z cukríkov zlatý nugát v rukách vytvarujeme guličky. Z marcipánu vytvarujeme placku a nugátovú guličku v nej obalíme. | |
Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme jednu horkú a jednu mliečnu čokoládu. Každú guličku napichneme na špajľu a namočíme v rozpustenej čokoláde. Ak máme kuchynskú mriežku necháme na nej odkvapkať a stuhnúť. Ak nie musíme si pomôcť studeným tanierom. Po stuhnutí guličky zrežeme ostrým nožom a prebytočnú čokoládu okrájame. | |
Uložíme do papierových košíčkov. |
Cukríky z gaštanového pyré
Budeme potrebovať jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu. | |
Z cukríkov zlatý nugát v rukách vytvarujeme guličky. Z marcipánu vytvarujeme placku a nugátovú guličku v nej obalíme. | |
Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme jednu horkú a jednu mliečnu čokoládu. Každú guličku napichneme na špajľu a namočíme v rozpustenej čokoláde. Ak máme kuchynskú mriežku necháme na nej odkvapkať a stuhnúť. Ak nie musíme si pomôcť studeným tanierom. Po stuhnutí guličky zrežeme ostrým nožom a prebytočnú čokoládu okrájame. | |
Uložíme do papierových košíčkov. |
Niečo dobré zo zvyškov a karamelu
Budeme potrebovať jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu. | |
Všetky zbytky čokolád rostopíme vo vondnom kúpeli. Piškóty pomelieme na jemnom mlynčeku. Kondenzované mlieko vyklopíme do misy. Prisypeme orechy a piškóty a prilejeme rozpustenú čokoládu. | |
Všetko spracujeme na hmotu a necháme vychladnúť aby z nej dobre tvarovalo. | |
Vytvarujeme guličky, ktoré zvrchu trocha sploštíme a vtlačíme do nich mandľu. Necháme poriadne vychladnúť. | |
Po stuhnutí naukladáme do papierových košíčkov a v krabici uložíme do chladu. |
Tak a je to hotové. Celé naše dvojdňové snaženie vyzerá takto.
V chladničke zabalené v potravinárskej fólii vydržia cukríky dva týždňe,
alebo do prvého nájazdu barbarov.