Choď na obsah Choď na menu
 


 

Valentín....alebo láska ide cez žalúdok

 

Valentín – deň, kedy si pripomíname sviatok lasky. Všade naokolo sa na nás valí nekonečné množstvo rád a tipov, ako čo najdokonalejšie prejaviť svoje city. Čo takto niečo napiecť z lásky?  Veď nakoniec, láska ide aj cez žalúdok :)

 

Buď ako sladký bonbónik po romantickej večeri pri sviečkach, sladké prekvapenie pre maminu, či ako dobrotu na párty s kamarátkami, ktorým chceme prejaviť to, ako ich máme radi. 



Princess Lillifee – Jahodovo – jogurová torta

  

Obrázok

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ľahká, jednoduchá a krásna ružová torta pre malé dievčatká ale aj pre tie väčšie, ktore chcú prekvapiť svojho partnera a nemajú toľko skúsenosti s peč

ením alebo nechcú pri rúre stráviť pol dňa. Príprava torty je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Balenie zmesi Princess Lillifee obsahuje zmes na cesto, zmes na ružovú plnku a ružové kvietky na ozdobenie torty. Pridáte len jedno vajíčko, trošku oleja a jahodový jogurt, vďaka ktorému je táto dobrota aj zdravá.





Krtková torta na Valentína

 

Obrázok

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

Najpopulárnejšia torta na Slovensku! Krtkova torta Dr.Oetker si našla svojich milovníkov ako v radoch detí, tak i dospelých. Vynikajúca torta na oslavu narodenín,k nedeľnej káve ale aj ako sladké prekvapenie pre vašu lásku.
Originálna torta pochádza z tvorivej kuchyne Dr.Oetker. Lahodný kakaový korpus, šľahačková náplň a banány – to je kombinácia, ktorej sa nedá odolať!

 

 

Dvojfarebné srdce

 

Obrázok


Doba prípravy: asi 45 minút

Prísady:

Na cesto:
•    6 žĺtkov
•    120 g kryštálového cukru
•    50 g orieškového krému (typu Nutella)
•    80 g hladkej múky
•    100 g mletých lieskových orieškov
•    nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
•    6 bielkov

Na náplň:
•    1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
•    200 ml studeného mlieka
•    2 PL práškového cukru

Na ozdobenie:
•    80 g kryštálového cukru
•    100 g mletých lieskových orieškov
•    250 ml šľahačkovej smotany
•    1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
•    1 PL rumu
•    2 PL kakaa

Ešte potrebujeme:
•    formu v tvare srdca (objem asi 1L)
•    plech na pečenie
•    papier na pečenie
•    valček


Príprava:

1.    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky s cukrom a orieškovým krémom do peny. Múku zmiešame s orieškami a citrónovou kôrou a primiešame do cesta. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
2.    Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra:          180 °C
Teplovzdušná rúra:      160 °C
Plynová rúra:          stupeň 3

Doba pečenia:  asi 35 minút

3.    Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme. Korpus po vychladnutí 2-krát pozdĺžne prerežeme.
4.    Na náplň pripravíme čokoládovú krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, zľahka priložíme stredný plát, natrieme druhú polovicu náplne a priložíme vrchný plát. Dáme do chladničky stuhnúť.
5.    Na ozdobenie dáme cukor do hrnca a pozvoľna za stáleho miešania ho rozpustíme na karamel. Pridáme mleté oriešky a dobre premiešame. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozdrvíme valčekom.
6.    Smotanu so smeta-fixom a rumom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do tuha. Boky a vrchnú stranu torty potrieme šľahačkou a posypeme orieškovým karamelom. Polovicu srdca zakryjeme papierom na pečenie a druhú posypeme kakaom. Tortu necháme pred servírovaním na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.

 

Jahodové srdce

 

Obrázok


Doba prípravy: asi 45 minút

Prísady:

Na cesto:
•    3 žĺtky
•    2 PL mlieka
•    100 g krupicového cukru
•    1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
•    100 g hladkej múky
•    1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
•    2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
•    3 bielky
•    štipka soli

Na náplň:
•    250 g čerstvých alebo mrazených jahôd
•    100 g práškového cukru
•    400 ml šľahačkovej smotany
•    1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
•    100 ml vody

Na ozdobenie:
•    200 g jahôd

Ešte potrebujeme:
•    formu v tvare srdca (objem cca 1L)


Príprava:

1.    Na prípravu cesta vyšľaháme za pomoci elektrického ručného šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.    Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra:          180 °C
Teplovzdušná rúra:      160 °C
Plynová rúra:          stupeň 3

Doba pečenia:  asi 45 minút

3.    Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme.
4.    Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. 1/3 šľahačky ponecháme stranou na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne  primiešame jahodovú dreň. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky.
5.    Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou.

 

 

Piškótové rezy s pudingom 

 

Obrázok


                                                             
Doba prípravy: 35 minút

Prísady:

Na cesto:
•    4 vajcia
•    4 PL horúcej vody
•    200 g práškového cukru
•    1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
•    200 g polohrubej múky
•    1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
       
Na náplň:
•    2 balíčky Créme Olé s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker
•    500 ml mlieka
•    500 g mäkkého tvarohu
                       
Na ozdobenie:
•    250 ml šľahačkovej smotany
•    1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
•    1 balenie Zdobenia tmavého Dr.Oetker   

Ešte potrebujeme:
•    plech s rozmermi 30 x 40 cm
   
   
Príprava:

1.    Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
2.    Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra:          180 °C
Teplovzdušná rúra:      160 °C
Plynová rúra:          stupeň 3

Doba pečenia:  asi 15 minút

Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
3.    Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus.
4.    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta-fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

 

 

 

 Rožteky s orechovou náplňou

 

Obrázok



Doba prípravy: 25 minút
Počet kusov: asi 25

Prísady:

Na cesto:
•    300 g hladkej múky
•    25 g cukru
•    ½ KL soli
•    1 balíček Pomocníka na kysnuté cesto Expres Dr.Oetker
•    150 ml vody
•    40 ml oleja
•    1 vajce
•    1 PL rumu
                
Na náplň:
•    200 g vlašských orechov
•    30 ks detských okrúhlych piškót
•    2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
•    100 ml mlieka

Na potretie a posypanie:
•    1 vajce
•    1 PL práškového cukru

Ešte potrebujeme:
•    plech na pečenie
•    papier na pečenie
•    valček

    
Príprava:

1.    Najprv si pripravíme orechovú náplň. Orechy a piškóty rozomelieme na jemno, pridáme cukor, mlieko a vareškou premiešame.
2.    Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto Expres a dôkladne premiešame. Pridáme vodu, olej, vajce a rum. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby.
3.    Cesto rozváľame na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na asi 11 cm široké pruhy a tie ďalej rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou na pripravené trojuholníky. Stočíme a vytvoríme rožteky. Rožteky pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra:          180 °C
Teplovzdušná rúra:      160 °C
Plynová rúra:          stupeň 3

Doba pečenia:  asi 30 minút

4.    Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.

 

Valentínske Tiramissu


 recept exkluzívne pre Dr.Oetker vytvoril Ľubomír Herko

 

Obrázok



Prísady:
Na piškótovú masu:
•    6 vajec
•    9 PL polohrubej múky
•    7 PL práškového cukru
•    5 PL oleja
•    3 PL vody
•    1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
•    300 ml uvarenej kávy
•    3 cl likéru Amareto
•    250 g jahôd


Na šľahačkovú masu:
•    2 balenia Šľahačky v prášku Dr.Oetker
•    300 ml mlieka
•    250 g mascarpone
•    1 vaječný žĺtok

Na ozdobenie:
•    50 g kakaa

Príprava:

1.    Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. 

Elektrická rúra:                180°C            (predhriata)
Teplovzdušná rúra:         170°C            (nepredhriata)
Plynová rúra:                  stupeň 2-3     (nepredhriata)

Čas pečenia: 30-40 minút

2.    Pišot necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom.
3.    Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame.
4.    Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.

Ďalšie informácie o výrobkoch Dr.Oetker ako aj veľa chutnej inšpirácie do vašej kuchyne nájdete na www.oetker.sk.