Valentín....alebo láska ide cez žalúdok
Valentín – deň, kedy si pripomíname sviatok lasky. Všade naokolo sa na nás valí nekonečné množstvo rád a tipov, ako čo najdokonalejšie prejaviť svoje city. Čo takto niečo napiecť z lásky? Veď nakoniec, láska ide aj cez žalúdok :)
Princess Lillifee – Jahodovo – jogurová torta
Ľahká, jednoduchá a krásna ružová torta pre malé dievčatká ale aj pre tie väčšie, ktore chcú prekvapiť svojho partnera a nemajú toľko skúsenosti s peč
ením alebo nechcú pri rúre stráviť pol dňa. Príprava torty je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Balenie zmesi Princess Lillifee obsahuje zmes na cesto, zmes na ružovú plnku a ružové kvietky na ozdobenie torty. Pridáte len jedno vajíčko, trošku oleja a jahodový jogurt, vďaka ktorému je táto dobrota aj zdravá.
Krtková torta na Valentína
Najpopulárnejšia torta na Slovensku! Krtkova torta Dr.Oetker si našla svojich milovníkov ako v radoch detí, tak i dospelých. Vynikajúca torta na oslavu narodenín,k nedeľnej káve ale aj ako sladké prekvapenie pre vašu lásku.
Originálna torta pochádza z tvorivej kuchyne Dr.Oetker. Lahodný kakaový korpus, šľahačková náplň a banány – to je kombinácia, ktorej sa nedá odolať!
Dvojfarebné srdce
Doba prípravy: asi 45 minút
Prísady:
Na cesto:
• 6 žĺtkov
• 120 g kryštálového cukru
• 50 g orieškového krému (typu Nutella)
• 80 g hladkej múky
• 100 g mletých lieskových orieškov
• nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
• 6 bielkov
Na náplň:
• 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
• 200 ml studeného mlieka
• 2 PL práškového cukru
Na ozdobenie:
• 80 g kryštálového cukru
• 100 g mletých lieskových orieškov
• 250 ml šľahačkovej smotany
• 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
• 1 PL rumu
• 2 PL kakaa
Ešte potrebujeme:
• formu v tvare srdca (objem asi 1L)
• plech na pečenie
• papier na pečenie
• valček
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky s cukrom a orieškovým krémom do peny. Múku zmiešame s orieškami a citrónovou kôrou a primiešame do cesta. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
2. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút
3. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme. Korpus po vychladnutí 2-krát pozdĺžne prerežeme.
4. Na náplň pripravíme čokoládovú krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, zľahka priložíme stredný plát, natrieme druhú polovicu náplne a priložíme vrchný plát. Dáme do chladničky stuhnúť.
5. Na ozdobenie dáme cukor do hrnca a pozvoľna za stáleho miešania ho rozpustíme na karamel. Pridáme mleté oriešky a dobre premiešame. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozdrvíme valčekom.
6. Smotanu so smeta-fixom a rumom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do tuha. Boky a vrchnú stranu torty potrieme šľahačkou a posypeme orieškovým karamelom. Polovicu srdca zakryjeme papierom na pečenie a druhú posypeme kakaom. Tortu necháme pred servírovaním na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
Jahodové srdce
Doba prípravy: asi 45 minút
Prísady:
Na cesto:
• 3 žĺtky
• 2 PL mlieka
• 100 g krupicového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 100 g hladkej múky
• 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
• 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 3 bielky
• štipka soli
Na náplň:
• 250 g čerstvých alebo mrazených jahôd
• 100 g práškového cukru
• 400 ml šľahačkovej smotany
• 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
• 100 ml vody
Na ozdobenie:
• 200 g jahôd
Ešte potrebujeme:
• formu v tvare srdca (objem cca 1L)
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme za pomoci elektrického ručného šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 45 minút
3. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme.
4. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. 1/3 šľahačky ponecháme stranou na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne primiešame jahodovú dreň. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky.
5. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou.
Piškótové rezy s pudingom
Doba prípravy: 35 minút
Prísady:
Na cesto:
• 4 vajcia
• 4 PL horúcej vody
• 200 g práškového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 200 g polohrubej múky
• 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
• 2 balíčky Créme Olé s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker
• 500 ml mlieka
• 500 g mäkkého tvarohu
Na ozdobenie:
• 250 ml šľahačkovej smotany
• 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
• 1 balenie Zdobenia tmavého Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
• plech s rozmermi 30 x 40 cm
Príprava:
1. Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
2. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v predhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút
Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
3. Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus.
4. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta-fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
Rožteky s orechovou náplňou
Doba prípravy: 25 minút
Počet kusov: asi 25
Prísady:
Na cesto:
• 300 g hladkej múky
• 25 g cukru
• ½ KL soli
• 1 balíček Pomocníka na kysnuté cesto Expres Dr.Oetker
• 150 ml vody
• 40 ml oleja
• 1 vajce
• 1 PL rumu
Na náplň:
• 200 g vlašských orechov
• 30 ks detských okrúhlych piškót
• 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
• 100 ml mlieka
Na potretie a posypanie:
• 1 vajce
• 1 PL práškového cukru
Ešte potrebujeme:
• plech na pečenie
• papier na pečenie
• valček
Príprava:
1. Najprv si pripravíme orechovú náplň. Orechy a piškóty rozomelieme na jemno, pridáme cukor, mlieko a vareškou premiešame.
2. Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto Expres a dôkladne premiešame. Pridáme vodu, olej, vajce a rum. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby.
3. Cesto rozváľame na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na asi 11 cm široké pruhy a tie ďalej rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou na pripravené trojuholníky. Stočíme a vytvoríme rožteky. Rožteky pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
4. Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.
Valentínske Tiramissu
recept exkluzívne pre Dr.Oetker vytvoril Ľubomír Herko
Prísady:
Na piškótovú masu:
• 6 vajec
• 9 PL polohrubej múky
• 7 PL práškového cukru
• 5 PL oleja
• 3 PL vody
• 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 300 ml uvarenej kávy
• 3 cl likéru Amareto
• 250 g jahôd
Na šľahačkovú masu:
• 2 balenia Šľahačky v prášku Dr.Oetker
• 300 ml mlieka
• 250 g mascarpone
• 1 vaječný žĺtok
Na ozdobenie:
• 50 g kakaa
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
Čas pečenia: 30-40 minút
2. Pišot necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom.
3. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame.
4. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.