Muffiny vo „veľkonočnom šate“
Obľúbené moderné pečivo je nenáročné na prípravu a s tou správnou dávkou veľkonočných ozdôb dokáže vytvoriť milú sviatočnú atmosféru. Ak navyše nechcete prvé jarné dni stráviť len za pecou, určite príde vhod pomocník vo forme zmesi na pečenie Muffiny Dr.Oetker. Pridáte len vodu, olej, vajce, všetko dobre zamiešate, naplníte do pribalených košíčkov a za pár minút strávených v rúre je dobrota hotová. Ušetrený čas môžete venovať príjemnej jarnej prechádzke s blízkymi alebo sa len tak pokochať nádherou prebúdzajúcej sa prírody.
Náš tip: Pomocou výrobkov na zdobenie z radu Decor si môžete ozdobiť vaše obľúbené pečivo kvietkami a čokoguličkami, s ktorým vaše pohostenie bude hýriť pestrými jarnými farbami.
Krtkova torta na veľkonočnom stole
Obľúbená maškrta pre malých i veľkých je chutným doplnkom k maľovaným vajíčkam pre každého mládenca. Dokonalej kombinácii šľahačky s čerstvými banánmi, čokoládovými vločkami s jemným kakaovým cestom určite nikto neodolá.
Sladká dekorácia...veľkonoční zajačikovia
Prísady na cesto:
• 450 ml hladkej múky
• 1 Droždie Dr.Oetker
• 70 g práškového cukru
• 1 Vanilínový cukor Dr.Oetker
• štipka soli
• 60 g roztopeného masla
• 1 vajce
• nastrúhaná kôra z 1 citrónu
• 250 ml vlažného mlieka
Na ozdobenie a posypanie:
• 1 rozšľahané vajce
• hrozienka
• práškový cukor
Príprava:
1. Prísady na cesto dáme do misy a vypracujeme hladké cesto. Posypeme hladkou múkou, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť cca 45-60 minút.
2. Po vykysnutí ešte raz cesto prepracujeme a nakrájame ho na 10 rovnakých kúskov. Približne 1/3 cesta z každého kúsku odkrojéme a dáme bokom na hlavičku a chvostík a 2/3 necháme na telíčko.
3. Tvarovanie telíčka:
Kúsky cesta vytvarujeme do valčekov dlhých 10-12 cm, ktoré na jednom konci zašpicatíme. Z každej strany valčeka cesto nastrihneme, aby vznikli 4 nožičky. „Telíčka“ poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a „nožičky“ ešte trochu pretiahneme. Zajačikov dávame ďalej od seba (použijeme 2 plechy).
4. Vytvarovanie hlavičky a chvostíka:
Z polovice cesta urobíme guličku a položíme ako chvostík na telíčko. Z druhej polovice vytvarujeme „kvapku“. Na špicatom konci cesto natrihneme (vzniknú ušká) a položíme na telíčko ako hlavičku. Hlavičku a chvostík zľahka potrieme vajcom a hrozienka dáme ako očičká. Zajačikov necháme na teplom mieste ešte asi 15 minút nakysnúť. Potom pečieme v predhriatej rúre na 190 °C asi 20 minút a po upečrní posypeme vychladnutých zajačikov práškovým cukrom.
Náš tip:
Zdobenie múčnikov obľúbenou šľahačkou teraz počas veľkonočných sviatkov ešte výhodnejšie s akciovým balením Šľahačka v prášku +20% zdarma.
Viac informácií na www.oetker.sk.