Choď na obsah Choď na menu
 


Syrovo-šunkové žemličky z lístkového cesta

            ( Upravené )


Obrázok


POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto * tavené syry * tvrdý syr * šunka alebo diétny salám * trocha kečupu * soľ * rozšľahané žitko * zelenina na ozdobu * sezam alebo rasca na posypanie *

 

Poznámka.

Vynikajúce je aj použiť do náplne čerstvý špenát . Jemne ho troška posypat vegetou. Ak vynechate šunku máte z toho vynikajúce "diétne jedlo" ...

Ak chcete skôr nedietne tak aj taká klobáska má svoje čaro...

P.S. Nezabudnite na sézam - bez toho to nie je ono...



POSTUP PŘÍPRAVY

Ako píšem, tip na víkendové raňajky, resp. na piknik. Sú vynikajúce horúce, ale chutia aj studené.

 Obrázok

1. Rozvaľkajte lístkové cesto (ak ste kúpili lístkové cesto vyvaľkané, máte o robotu menej)

 

 Obrázok

2. a radielkom vyrežte obdĺžnik. Na cesto natrite tavené syry,

 

 Obrázok

3. na syr dajte trocha kečupu - iba trocha, aby sa žemličky moc nerozchádzali...

 

 Obrázok

4. Na to poukladajte šunku alebo diétny salám,

 

 Obrázok

5. a postrašte postrúhaným tvrdým syrom.

 

 Obrázok

6. Zviňte do rolády, okraje stlačte,

 

 Obrázok

7. potrite rozšľahaným žĺtkom,

 

 Obrázok

8. posypte sezamom alebo rascou,

 

 Obrázok

9. a šikmo pokrájajte na trojuholníčky.

 

 Obrázok

10. Trojuholník by mal držať pokope :-)), tak ich krájajte tak, aby na užšej strane, kde ich krájate, mali aspoň 1,5 cm.

 

 Obrázok

11. Poukladajte na mastný papier na plech, pečte pri teplote asi 200 stupňov 15-20 minút a papkajte horúce.