( Upravené )
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
lístkové cesto * tavené syry * tvrdý syr * šunka alebo diétny salám * trocha kečupu * soľ * rozšľahané žitko * zelenina na ozdobu * sezam alebo rasca na posypanie *
Poznámka.
Vynikajúce je aj použiť do náplne čerstvý špenát . Jemne ho troška posypat vegetou. Ak vynechate šunku máte z toho vynikajúce "diétne jedlo" ...
Ak chcete skôr nedietne tak aj taká klobáska má svoje čaro...
P.S. Nezabudnite na sézam - bez toho to nie je ono...
POSTUP PŘÍPRAVY
Ako píšem, tip na víkendové raňajky, resp. na piknik. Sú vynikajúce horúce, ale chutia aj studené.
|
1. Rozvaľkajte lístkové cesto (ak ste kúpili lístkové cesto vyvaľkané, máte o robotu menej) |
|
2. a radielkom vyrežte obdĺžnik. Na cesto natrite tavené syry, |
|
3. na syr dajte trocha kečupu - iba trocha, aby sa žemličky moc nerozchádzali... |
|
4. Na to poukladajte šunku alebo diétny salám, |
|
5. a postrašte postrúhaným tvrdým syrom. |
|
6. Zviňte do rolády, okraje stlačte, |
|
7. potrite rozšľahaným žĺtkom, |
|
8. posypte sezamom alebo rascou, |
|
9. a šikmo pokrájajte na trojuholníčky. |
|
10. Trojuholník by mal držať pokope :-)), tak ich krájajte tak, aby na užšej strane, kde ich krájate, mali aspoň 1,5 cm. |
|
11. Poukladajte na mastný papier na plech, pečte pri teplote asi 200 stupňov 15-20 minút a papkajte horúce. |