Penne s kuracím mäsom a nivou
Potrebné prísady
kuracie prsia * olej * 500 ml šľahačková nízkotučná smotana *
Postup prípravy
Výýýýborné rýchle jedlo uvarené za 30 minút aj s cestou do obchodu.
|
1. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky, |
|
|
|
3. Pridajte mleté biele korenie (môžete kľudne použiť aj mleté čierne korenie, ale biele korenie je v bielom jedle "krajšie", nemá čierne bodky a vyzerá estetickejšie) |
|
4. Prilejte šľahačkovú smotanu, |
|
|
|
6. Soľte až po dokončení. Soleniu zdar. Pozor, pozor, soľte naozaj veľmi, veľmi opatrne! |
|
7. Ako prílohu som použila cherry paradajky napichnuté na kokteilových vidličkách s petržlenovou vňatkou. |
Kuracia špecialitka na 1*
Potrebné prísady
kuracie stehná horné, cibuľa, cesnak, paprika, paradajky v konzerve (ale môžu byť aj čerstvé a plus trošku pretlaku),olivy, mozzarella, soľ, MČK, oregano, olej, trošku vodičky....
Postup prípravy
Dnes sme oslavovali Paťkove meniny, keďže on miluje mäsko kuracie tak na dnes som mu navarila takúto špecialitku.....Postup je rýchly a jednoduchý .....kuki-kuk....
|
Suroviny.... |
|
a na mozzarellu som skoro zabudla.....jaj a ešte korenia..... :-))))) |
|
Umyté stehienka osolíme, okoreníme a posypeme oregánom ....... |
|
Pridáme zeleninku t.j. cibuľka, cesnak a paprika...... |
|
Pridáme olivy hocijaké...ja som mala plnené citrónom...... |
|
Pridáme obyčajné Tesco paradajky v par.omáčke.... |
|
Mozzarella..... |
|
Trošku oleja a vody.... |
|
Prikryté dusíme cca 40-50 minút a potom odkryjeme a pečieme ...... |
|
asi takto....:-))))))) cca 10 minút.... |
|
Jedenásty a zároveň aj posledný bod prajem dobrú chuť..Brúúúúúúúúúú chuť.... |
Šťavnaté vyprážané kuracie rezne v kyslej smotane
Potrebné prísady
4 kuracie prsia,1 kyslá smotana,3 strúčiky cesnaku,1 vajce,30-40 dkg postrúhaného syra, olej na vyprážanie, strúhanka na obalenie, soľ, korenie
Postup prípravy
Kuracie prsia si pozdĺžne rozrežeme na 2 tenšie kusy ,vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Pripravíme si marinádu z 1 kyslej smotany,1 celého vajca a 3 roztlačených strúčikov cesnaku.
Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme odležať 2 hod. ( ja ich nechávam marinovať celú noc)
Po vybratí z marinády ich obalíme v postrúhanom syre, následne v strúhanke a vypražíme na oleji do zlata.
Výborný recept, mäso aj po vypražení ostane mäkučké a šťavnaté.
Kuracia zmes s nivou - za 10 minút hotový obed
Potrebné prísady
kurací rezeň, plátok nivy, 1-2 šľahačky
Postup prípravy
kuracie mäso nakrájame na slížiky, osmažíme, nesolíme, pretože niva je sama o sebe slaná. Keď je mäsko hotové, zasypeme strúhanou nivou a hneď zalejeme šľahačkou, premiešame, rýchlo to zhustne. Môžeme podávať. Doporučujem dať 2 šľahačky, pretože omáčka je taká výborná, že u nás sa pomaly vylizuje z taniera. Ako prílohu podávam hranolky. Doba prípravy je asi 20 minút. Výborná rýchlovka, za ktorú vás každý pochváli.
Kuracie prsia s brokolicou v syrovej omáčke
Potrebné prísady
kuracie prsia * brokolica * tvrdý syr * 3 tavené syry *
Postup prípravy
Zapečené kuracie prsia s brokolicou v bešamelovo-syrovej omáčke, hotová mňamka.
|
1. Ako vždy, brokolicu si uvarte vopred v pare, aby si zachovala svoju výživnú hodnotu. Uvarte ju do polotvrdá, nemusí byť úplne mäkká. |
|
2. Do pekáča alebo jenskej misy dajte na spodok trocha oleja, pridajte kuracie prsia, osoľte ich, okoreňte, |
|
|
|
4. Prichádza na rad bešamelová omáčka: z masla, mlieka a múky uvarte hustú omáčku, nechajte trocha vychladnúť, trocha osoľte, a pridajte |
|
5. ..... nastrúhaný tvrdý syr. Čím viac, tým lepšie. Vmiešajte do omáčky. |
|
6. Syrovú omáčku navrstvite na brokolicu, zakryte alobalom a dajte upiecť. Pečte asi hodinku pri teplote 250 stupňov. |
|
7. Podávajte so zemiakmi a šalátom. |