Kuracie soté podľa Ajky
Potrebné prísady
*cca 600g kuracích prsíčok *grilovacie korenie *troška oleja na smaženie *300g kečup *ako prílohu: zemiakové placky a zeleninku
Postup prípravy
Tento receptík sa robieval u priateľa doma, takže som ho k nemu dostala grátis :O) Ospravedlňujem sa, že receptík premenovávam, podľa mňa "Kuracie obžerstvo" bol výstižnejší názov, ale priateľ protestuje, že je to "Kuracie soté" :O))))
|
Kuracie prsíčka nakrájame (najlepšie) na drobno, naložíme do grilovacieho korenia. |
|
(Najlepšie) na noc dáme do chladničky. |
|
Zprudka orestujeme na troške oleja. |
|
Keď je mäsko hotové, pridáme kečup. |
|
Necháme prebublať :O) |
|
Originál sa mäsko servíruje do zemiakovej placky, no nám chutia viac ako mini placôčky :O) Podávame so zeleninkou a uhorkovým šalátom ( s kyslou smotanou, kôprom a cesnakom), ktorý robím tuším ku všetkému okrem omáčok :O))). |
Kurča po taliansky
Potrebné prísady
kuracie stehná * soľ * mleté čierne korenie * olej * mletá červená paprika sladká * cesnak * kúsok masla * šľahačková smotana * veľký rajčinový pretlak * olivy * petržlenová vňať * 1 KL bazalkového pesta (ak nemáte, neva) * 1,5 PL kryštálového cukru – alebo podľa chuti
Postup prípravy
Vynikajúci recept z talianskeho časopisu. Reklamu zadara nerobím, ale keby mi chceli vydavatelia poslať na účet nejaké lóvky, urobila by som výnimku :-))))))
|
1. Kuracie noženy umyte, osušte, osoľte a očierňokoreňte. |
|
2. Nechajte chvíľku odstáť, zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo olej, |
|
|
|
4. Sprudka znamená sprudka z oboch strán. |
|
5. Potom nôžky kuracieho nebožtíka podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka pod pokrievkou. |
|
6. Potom budete potrebovať: pár strúčikov cesnaku, veľký rajčinový pretlak, šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bazalkové pesto (ak nejesto, nevadí), kúsok masla na zjemnenie, olivy a to je tuším zatiaľ vsjo. |
|
7. Keď je mäsko udusené, pridajte veľký rajčinový pretlak, |
|
8. ........ šľahačkovú smotanu...... |
|
9. ..... maslo na zjemnenie chuti, |
|
10. cesnak...... |
|
10. soľ, |
|
11. mletú červenú papriku, |
|
12. mleté čierne korenie (najlepšie bude, ak pomeliete čerstvé korenie) |
|
|
|
14. Na samotný záver varenia pridajte kryštálový cukor podľa chuti. Omáčku som nezahusťovala, pridala som asi 1,5 polievkovej lyžice kryštálového cukru, nechala prejsť varom a fertig. |
|
14. Podávajte so špagetami. Dobrú chuť! |
Kuracie azu
Potrebné prísady
5-6 kuracích prs, 2 cibule, 2 lyžičky horčice, kečupu, mletej červenej papriky, 1 PL worchestrovej omáčky, soľ a korenie
Postup prípravy
kuk dolu....
|
kuracie prsia pokrájajte na pásiky, cibule na drobno a všetko spolu premiešajte (ja dávam aj štipku cukru) a nechajte aspoň pol hodinu odležať..... |
|
na troske oleja opečte mäso do mäkka.... |
|
podávajte s ryžou alebo so zemiakovým pyré....na prípravu môžete použiť aj bravčové mäso, v tom prípade ho duste cca 45 minút - do mäkka... |