Potrebujeme:
olej
bobkový list
celé alebo podrvené borievky
celé alebo podrvené čierne korenie
červené víno
cintrón ( podľa chuti )
med
balzamikový ocot
soľ
Obmien je veľa napr. so sojovou omáčkou, s kari korením,
kyslou smotanou s bilinkami podľa chuti, cenaskom,
kóprom, petržlenom, bazalkou, zelerovou či anízovou vňaťkou
a pod.
Postup:
Všetky suroviny spolu pomiešame a dochutíme podľa seba.
Marinádou 2-3 dni pred grilovaním zelejeme bravčové
rebierka ( alebo iné mäsko ) tak, aby boli úplne ponorené
a uložíme do chladničky. Mäso treba denne otáčať aby
nim chute presiakli
Potrebujeme:
4 stúčky cesnaku
kúsok čerstvého zázvoru ( asi 2 cm )
3 cibuľky
1 PL horčice
2 PL sójovej omáčky
1 PL oleja
1 Čl sezamového oleja
Postup:
Kuracie stehná najprv povaríme asi 15 minút
v bujóne ( nie je podmienkou ), po vychladnutí
ich osúšíme, potrieme marinádou a dáme do chladničky
asi na 2 hodiny a potom grilujeme.
Potrebujeme:
3-4 PL polotučnej horćice
1 PL zrniečok horčice
1 DL čierneho piva
med
drvené ćierne korenie
Postup:
Všetky suroviny postupne zmieśame
a 4-6 hodín pred grilovaním do tejto
marinády poukladáme pokrájané mäso
Môźeme ho marinovať aj dlhšie, ale
uložené v chlade.