Choď na obsah Choď na menu
 


Prekladané kura

1 kura, 1 kg zemiakov, 1/2 kg ryže, 0.7 l leča, MAGGI Harmónia Chuti, 1 kyslá smotana, 1 PL horčice,

5 dkg tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, olej, 0.3 dcl vody

 

Kura rozdelíme na štvrťky, osolíme, okoreníme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti. Ryžu umyjeme, pridáme MAGGI Harmóniu Chuti. Na vymastený plech rozložíme ryžu. Na ryžu poukladáme očistené a na kolieska pokrájané zemiaky, osolíme, okoreníme. Na zemiaky rozložíme lečo a nakoniec štvrťky kuraťa. Pridáme maslo a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom. Dáme piecť na 30 minút do rúry. Smotanu, horčicu a nastrúhaný syr zmiešame. Túto zmes prilejeme po 30 min. ku kuraťu a dopečieme bez alobalu.

 

Kuracie rezance s nivou

600 g kuracieho mäsa | 20 g šunky | MAGGI Harmónia Chuti | grilovacie korenie | 150 ml MAGGI Zlatý Slepačí bujón | 100 g nivy | šľahačková smotana | olej | petržlenová vňať | mandle

 

Kuracie mäso pokrájame na rezance, posypeme koreninami a orestujeme na rozohriatom oleji. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a na kocky pokrájanú nivu. Nivu restujeme iba chvíľku a hneď zalejeme vývarom. Povaríme, kým sa niva nerozpustí. Prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami.

 

Kuracie stehná s cesnakom

6 kuracích stehen, 2 kocky MAGGI Zlatého Slepačieho bujónu, 50 ml oleja, 80 g rajčinového pretlaku,

2 PL kečupu, 1/2 KL soli, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa

Mäso umyjeme, osušíme a natesno poukladáme do vymasteného pekáča. Do rajnice si dáme 200 ml vody, necháme zovrieť a rozmrvíme MAGGI slepačí bujón. Za stáleho miešania pridáme olej, rajčinový pretlak, kečup, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a na miernom ohni varíme asi 5 minút. Zmesou zalejeme pripravené mäso a pečieme takmer domäkka. Pred dokončením pekáč odkryjeme a dopečieme.

 

Kurča na čínsky spôsob

50 dkg kuracích pŕs, 1 plechovka kukurice (malé balenie), 1 plechovka hrášku (malé balenie),               

 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 2 PL škrobovej múčky, 1 KL kari, 1 PL soli, 1 KL sladkej papriky,                1/2 KL chilli, 1/2 KL bieleho korenia, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL worchestrovej omáčky

Mäso vložíme do marinády z vajec, škrobu, cesnaku, korenia,sójovej a worchestrovej omáčky. Necháme odležať 24 hodín.
Naložené mäso osmažíme na oleji, pridáme hrášok a kukuricu.

 

Kuracie mäkučké mäso

4 kuracie rezne, 1 vajce, strúhanka, 1 cesnak, MAGGI Harmónia Chuti, 1 väčšia cibuľa, 1 kocka MAGGI MäsoVývar, čierne korenie mleté

Rezne naklepeme, okoreníme, potrieme rozdrveným cesnakom a ochutíme MAGGI Harmóniou Chuti. Obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci. Rezne opečieme na panvici a podávame. Opečené mäso môžeme rozložiť na pekáč, posypeme opečenou a nadrobno pokrájanou cibuľou a zalejeme MAGGI MäsoVývarom. Pečieme v rúre.

 

Kuracie prsia v marináde

1/2 kg kuracích pŕs   

Marináda:

1 KL soli, 1 KL horčice, 1 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1 KL kečupu, 4 vajcia

Všetky prísady vymiešame, rezne vložíme do marinády a odložíme na 2 hodiny do chladničky.           Potom opečieme na rozpálenom oleji. Podávame s ryžou a zeleninovou prílohou

 

Máčané rezne

1 kg kuracích pŕs, 5 vajec, 2 KL soli, 1 KL čierneho mletého korenia, mletá rasca, majoránka, sladká a štipľavá paprika, 1 PL horčice, 1 PL kečupu, 1 PL MAGGI Harmónie Chuti, 1 PL MAGGI Tekuté korenie

Rezne naklepeme. Všetky prísady dobre vymiešame a do zmesi poukladáme rezne. Dáme na 24 hodín do chladničky. Tesne pred podávaním vyprážame na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.

 

Pikantné mäsové placky

1/2 kg kuracích pŕs (pokrájať na rezance), 1 malé lečo bez šťavy, 1 celý solamyl, 1 ČL vegety a soli,

1/2 ČL čierneho korenia, 1 dcl oleja, trochu sójovej omáčky, 3 celé vajcia

Všetko zmiešať dohromady a nechať asi hodinu odležať v chladničke.
Zo zmesi tvoríme placky, ktoré upečieme do ružova na rozpálenom oleji.

 

Kuracie rezne s Valentínskymi lievancami a syrovou omáčkou

4 kuracie rezne, MAGGI Harmónia Chuti, tuk na vyprážanie, 1 cibuľa, 1 konzerva zmes zeleniny /môže byť mrazená podľa vlastného výberu/   

                                                                               

Lievance:

200 ml mlieka, MAGGI Harmónia Chuti, 1 vajce, 3 PL polohrubej múky, 1 štipka soli     

 

Syrová omáčka:

1 tavený syr Bambino, 50 g masla, 150 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, MAGGI Harmónia Chuti

Rezne naklepeme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti, necháme chvíľu odležať.

Na panvici rozohrejeme tuk a rezne najprv prudko opečieme z obidvoch strán.

Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, zeleninu, trochu MAGGI Harmónie Chuti a dusíme.
Suroviny na lievance zmiešame, pečieme lievance vo tvare srdca.
V mlieku rozhabarkujeme múku, zmes za stáleho miešania necháme zovrieť, pridáme maslo, syr, dôkladne premiešame a dochutíme MAGGI Harmóniou Chuti.
Podávame pekne upravené 2 srdiečka, jeden rezeň a poliate syrovou omáčkou.

Prekladané hydinové rezne

600 g vykosteného hydinového mäsa, 5 žemlí, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, soľ, čierne mleté korenie,         

80 g hrášku, 1 PL petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, olej, MAGGI Harmónia Chuti

Hydinové mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme a necháme postáť. Žemle pokrájame na kocky, vložíme do misy a zalejeme vriacim mliekom. Pridáme rozšľahané vajcia, hrášok, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, osolíme a ochutíme MAGGI Harmóniou Chuti. Do vymastenej zapekacej misy rozložíme časť žemľovej zmesi, na ňu uložíme polovicu rezňov, rozvrstvíme zvyšok žemľovej zmesi, navrch zvyšok rezňov, pokvapkáme olejom a dáme upiecť.

 

Panvica s kuracím gyrosom

MAGGI Harmónia Chuti, 250 ml vody, 4 lyžice oleja, 4 kuracie stehná, 1/2 cibule, 2 rajčiaky,             

250 g zemiakov, 2 paprikové struky, 5 čiernych olív, 250 ml kyslej smotany

 

Vo vode rozmiešame MAGGI Harmóniu Chuti a rozdelíme na dva diely.
Do jedného dielu vložíme kuracie stehná, dáme do chladu a necháme 1 1/2 hodiny marinovať.
Cibuľu olúpeme. Rajčiaky sparíme, odstránime šupku, zbavíme ich jadier a nakrájame na veľké kúsky.

Zemiaky olúpeme, umyjeme paprikové struky, očistíme a oboje nakrájame na veľké kúsky.
Olivy vykôstkujeme a nakrájame na jemné rezance.
Zeleninu s druhým dielom marinády rozprestrieme do ohňovzdornej formy. Navrch položíme marinované kuracie stehná.
Pečieme v rúre pri teplote 200°C cca 60 minút.
Servírujeme s kyslou smotanou.

 

Elenkina Čína

0,5 kg kuracieho mäsa, 3 PL oleja, 1 PL Solamylu, 1 PL Worčesterovej omáčky, 1 KL kari korenia,        

1 KL štipľavej alebo sladkej papriky, 1 KL práškového cukru, 1/2 KL čierneho korenia, 0.75 KL soli,                                   1 žĺtok, 1 vrecko mandlí (nemusia byť), 1 vrecko búrskych orieškov (nemusia byť)

 

Mäso nakrájané na rezančeky premiešame s ostatnými surovinami a necháme do druhého dňa v chladničke. Potom opekáme na miernom ohni.

 

Čína

2 kuracie prsia, 1 KL soli, 2 KL cukru, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL kari korenia, 1 štipka štipľavej pariky, 2 PL solamylu, 6 PL oleja, 1 vajíčko, 1 KL sójovej omáčky, 3 cesnaky, 1 cibuľa

 

Kuracie prsia pokrájame na kocky. Postupne pridávame lyžičku soli, cukor, čierne korenie, kari korenie, štipľavú papriku, olej, vajíčko, cesnak a na koniec kašu zo solamylu. Hotovú zmes dáme do chladničky na 5 hodín.
Potom dáme na panvicu olej a pokrájanú cibuľu, ktorú speníme do zlatista. Potom vložíme pripravenú zmes z chladničky, ktorú podusíme asi 10 minút. Podávať môžeme spolu s ryžou a prílohou.              Kaša zo solamylu: 2 lyžičky solamylu zmiešame s 3 dl studenej vody.

 

Šťavnaté rezne v jogurte

1 kg morčacích alebo kuracích pŕs, 2 PL solamylu, MAGGI Harmónia chuti, 1/2 KL čierneho mletého korenia, celé vajcia, soľ, biely rodinný jogurt

 

Všetky ingrediencie spolu vymiešame a rezne nakrájame, potom ich ponoríme do pácu a necháme minimálne 24 - 48 hodín stáť v chlade. Pripravíme si na väčšiu plochu strúhanku a rezne obalíme a vypražíme. Najlepšie chutia so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou.<BR>
Dobrú chuť!!!

 

Diabolské hydinové soté podľa Anet

60 dkg kuracích pŕs, 12 dkg červenej papriky, 12 dkg šampiňónov, 15 dkg cibule, 10 dkg kečupu,       

2 dcl vývaru, 1 KL MAGGI Harmónie Chuti, soľ, mleté korenie, 1 dcl oleja, 3 dkg maizeny

 

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálnom oleji. Mäso vyberieme, orestujeme nakrájanú cibuľu, papriku, pridáme šampiňóny, kečup a zalejeme vývarom. Prevaríme, zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, prevaríme asi dve minúty a pridáme orestované mäso. Podávame s ryžou alebo zemiakovými hranolkami.

 

Kuracie medailónky

kuracie prsia (môžu byť aj morčacie), MAGGI Harmónia chuti, citrónová šťava, hladká múka, trošku bieleho vína, čierne korenie, sladká smotana, maizena, maslo, olej

Kuracie prsia jemne naklepeme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti, pokvapkáme citrónovou šťavou, povtierame citrón do mäsa. Necháme postáť aspoň 1 hodinu. Potom mäso posypeme jemne múkou a dáme na panvicu opiecť na rozpálený olej tak, aby strana posypaná múkou bola otočená smerom dolu. Keď je opečené, podlejeme troškou vína a podusíme. Pred koncom pridáme trošku korenia, sladkú smotanu, v ktorej sme rozmiešali maizenu, aby sa omáčka zahustila, kúsok masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. Podávame s hranolkami, alebo so zemiakovými kroketami.

 

Elenkina Čína

0,5 kg kuracieho mäsa, 3 PL oleja, 1 PL Solamylu, 1 PL Worčesterovej omáčky, 1 KL kari korenia,       

1 KL štipľavej alebo sladkej papriky, 1 KL práškového cukru, 1/2 KL čierneho korenia, 0.75 KL soli,                                   1 žĺtok, 1 vrecko mandlí (nemusia byť), 1 vrecko búrskych orieškov (nemusia byť)

Mäso nakrájané na rezančeky premiešame s ostatnými surovinami a necháme do druhého dňa

 v chladničke. Potom opekáme na miernom ohni.

 

Kura s hráškom

1 kura, 2 cibule, 30 g múky, 300 ml slepačieho vývaru, 100 ml vína, soľ, korenie, 1 štipka muškátu,          1 vrecko zeleného hrášku

Kúsky kurčaťa podusíme na tuku a vyberieme. Potom dusíme dozlatista cibuľu, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a vínom, rozmiešame. Pridáme kúsky kurčaťa, osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátu, dusíme domäkka.
Medzitým uvaríme zelený hrášok.
Hotové kura prelejeme scedenou šťavou a obložíme hráškom.

Kura na kapuste I.

1 menšie kura, sladká paprika, 30 dkg kyslej kapusty, 2 cibule, 10 dkg slaniny, soľ, MAGGI Harmónia Chuti

Menšie kura naporciujeme na štvrtiny, osolíme a posypeme sladkou paprikou.
Na dno pekáča rozložíme vrstvu kyslej kapusty, dochutíme zmesou MAGGI Harmónia Chuti, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na tento základ položíme porcie kurčaťa. Na každú dáme plátok slaniny. Nepodlievame, pečieme asi 45 minút

 

Kuracie prsia zapekané

4 kuracie rezne, 1 šľahačková smotana, 10 dkg dusenej šunky, 1 pór, 1 kg zemiakov, mleté čierne korenie, MAGGI Harmónia Chuti, soľ, 10 dkg údeného syra

Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Na zemiaky dáme pokrájaný pór a naklepané kuracie rezne, ktoré sme vopred posolili a okorenili MAGGI Harmóniou Chuti. Všetko prikryjeme nakrájanou šunkou. Na vrch nalejeme šľahačkovú smotanu a dáme zapiecť do rúry na 25-35 minút. Pred dopečením dáme na vrch nastrúhaný údený syr a zapečieme.

 

Kura so slaninou na majonéze

1 kura, 4 plátky anglickej slaniny, 5 zemiakov, 1/2 balenia majonézy, biele víno

Na dno pekáča poskladáme surové olúpané zamiaky pokrajané na kolieska.
Na vrstvu zemiakov položíme naporciované kura, ktoré sme pokryli plátkami slaniny.
Pridáme majonézu a za občasného podlievania vodou alebo vínom pečieme do mäkka.

 

Kurací plnený steak s cestovinou

4 kuracie prsia, 15 dkg tvrdého syra, 2 PL smotany, 5 dkg šunky, 1 strúčik cesnaku, 2 balenia MAGGI Dobrý Hostinec Cestoviny s Bolonskou omáčkou, 1 väčšia cibuľa, 1 štipka čili korenia, 2 PL oleja,              1 PL masla

Obsah vrecka MAGGI Dobrý hostinec Cestoviny s Bolonskou omáčkou nasypeme do vriacej vody a dôkladne premiešame. Pridáme maslo a za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.

Syr nastrúhame, rozmiešame so smotanou, cesnakom, čili korením a na rezančeky nakrájanou šunkou. Do mäsa urobíme kapsu, naplníme pripravenou zmesou a zopneme špáradlom. Kapsa nesmie byť veľmi plná, aby nám mäso pri pečení neprasklo. Pripravené mäso sprudka opečieme zo všetkých strán na oleji. Opečené mäso dáme do rozohriatej rúry, prikryjeme pokrievkou a rúru vypneme. Mäso necháme asi 10 minút dôjsť do mäkka.

Šľahačkové kura v syrovej perinke

1 stredne veľké kurča | 40 dkg syru eidam | 250 ml smotany na šľahanie | 1 vajce | soľ | korenie | MAGGI Harmónia chuti | olej

 

Umyté a naporciované kura posolíme, okoreníme a obalíme v syre, ktorý si nastrúhame na jemnom strúhadle. Do vymasteneho plechu poukladáme porcie kurčaťa vedľa seba a posypeme zvyšným syrom. Zo šľahačky, vajec, Maggi Harmónie chuti a trošky oleja si vypracujeme masu, ktorou zalejeme kura. Plech prikryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 C. Po vložení plechu do rúry, teplotu znížime na 180 C a pečieme 45 minút. Potom plech odkryjeme a pečieme 10-15 minút odkryté, kým nám kôrka nezružovie. Podávame s ryžou a obľúbeným kompótom.

 

Kuracie rezne a´la Jožo

4 kuracie rezne (môžete použiť aj kuracie stehná) | 4 lyžice kečupu | 2 lyžice sójovej omáčky | 2 lyžice worchestrovej omáčky | 1 cibuľa | 1 konzerva šampiňónov | 500 ml slepačieho vývaru, 10 dkg strúhaného tvrdého syra, provensálske korenie, škrob

 

Kuracie stehná naložíme aspoň na 1 hodinu do marinády zo zmesi kečupu, sójovej omáčky a worchesteru. Po marinovaní ich uložíme na pekáč alebo ohňovzdornú misu. Podlejeme bujónom, pridáme nakrájané šampiňóny, cibuľku nakrájanú najemno a posypeme provensálskym korením. Dáme do rúry vyhriatej na 225 stupňov.

Pečieme dozlata a 10 minút pred dopečením mäso posypeme stúhaným syrom.

Po upečení mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.

Do výpeku pridáme trochu škrobu na zahustenie a ešte na 5 minút dáme prehriať do rúry.

 

Viedenské veľkonočné kura s plnkou

1 chladené kura, 60 g masla, 1 stredne veľká cibuľa, 1 biujon, 1 štipka soli                                             Plnka:

150 g kuracích pečienok, 60 g masla, 2 stredne veľké cibule, 3 vajcia, 10 dkg strúhanky,

2 PL nízkotučného jogurtu, 1 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1 KL nasekanej petržlenovej vňate

 

Umyté a usušené kura osolíme a naplníme plnkou. Kura zašijeme, vložíme na časť masla a časťou masla polejeme povrch kuraťa. Pečieme 10-15 minút.
Potom pod kura pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou s rozpusteným MAGGI Bujoxom a za občasného polievania vypečenou šťavou pečieme kura do mäkka.
Kura naporciujeme a pri podávaní polejeme vypečenou šťavou.

PLNKA:

Na rozpustenom masle speníme drobne nakrájanú cibuľku, pridáme na drobno nakrájané vnútornosti resp. pečienku, ktorú vopred smažíme 5-10 minút podľa druhu pečienky. Vychladnutú pečienku na drobno nasekáme, pridáme strúhanku, žĺtky, jogurt, lyžicu sekanej petržlenovej vňate, dochutíme pomocou MAGGI Harmónie Chuti. Všetko dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh z vaječných bielkov.

 

Kura v syrovom obale

1 kura, 15 dkg múky, 4 vajcia, 250 ml sladkej smotany, 50 dkg tvrdého syra tehla, olej

Naporciovať kura. Obaliť v múke, vajciach a v nastrúhanom syre. Pekáčc poliať olejom, poukladať obalené kura a zaliať smotanou. Jemne pokvapkať olejom. Prikryť alobalom dať do rúry piecť na 30 minút. Potom odstrániť alobal a piecť ďalších 20 až 30 minút.

 

Kura s arašidmi

kuracie prsia, 5 dkg olúpaných posekaných arašidov, 3 PL oleja, 1 vajce, 1 KL máčanej škrobovej múčky, 1 štipka soli, 1 pohár MAGGI Tekuté omáčky - Čínska omáčka, chilli papričky alebo feferónky

 

Kuracie prsia nakrájame na kocky, zmiešame so soľou, škrobovou múčkou a vajcom. Premiešame.
Na panvici rozpálime olej, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme. Pridáme jemne nakrájané papričky /alebo feferónky/, posekané arašidy, zamiešame a nakoniec prelejeme MAGGI Omáčkou Čínskou. Prehrejeme, podávame s dusenou ryžou.

 

 

 

Údené kura s kukuricou

1 údené kura alebo 4 údené stehna | 2 vrecká mrazenej kukurice | 8 stredne veľkých zemiakov | soľ | korenie | rastlinný tuk | 3 strúčiky cesnaku | trochu horúcej vody | MAGGI Harmónia Chuti

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky široké asi 0,5cm.
V pekáči rozpustíme tuk, pridáme plátky zemiakov, posypeme ich rozdrveným cesnakom, korením a soľou a opatrne premiešame. Na zmes položíme porcie kurčaťa, trošku podlejeme vodou, dochutíme zmesou MAGGI Harmónia Chuti, prikryjeme alobalom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a na miernom ohni pečieme do zmäknutia zemiakov.
Kukuricu uvaríme, scedíme a pri podávaní obložíme okolo kurčaťa na zemiakoch.

 

Kurací steak s cestovinami

4 kuracie prsia | 2 lyžice oleja | 1 lyžica masla | 2 balenia Maggi Cestovín s omáčkou Kura na paprike | 2 červené papriky | soľ | 4 lyžice zakysanky | 150 g brokolice

Očistenú papriku nakrájame najemno. Kuracie prsia osolíme, zľahka naklepeme a sprudka opečieme na tuku z oboch strán.
Opečené steaky dáme do čistej nádoby a necháme v teple. Na zvyšku tuku orestujeme nasekanú červenú papriku.
Obsah vrecka Maggi Dobrý Hostinec Kura na paprike vysypeme do vriacej vody a dôkladne premiešame.
Pridáme maslo, orestovanú papriku a za stáleho miešania varíme 5 minút, kým nezhustne.

 

Vianočná kuracia roláda

1 väčšie kura, uvarené vajecia, 10 dkg masla, 20 dkg Nivy, 10 dkg anglickej slaniny, 1 dcl Zlatého slepačieho bujónu Maggi

Kura vykostíme a upravíme na plát. Nivu postrúhame a rozmiešame s maslom a plát mäsa ňou potrieme. Uložíme varené vajcia, ktorým odrežeme špičky a vytvoríme z nich rad. Obložíme ich z oboch strán po dĺžke rozkrojenými klobásami a plátmi slaniny. Opatrne zvinieme a previažeme motúzom. Osolíme, podlejeme MAGGI Zlatým slepačím bujónom, pokvapkáme olejom a dáme do mierne vyhriatej rúry piecť. Roládu možno jesť teplú, ale i studenú. Vynikne i na obložených misách.

 

Cigánske rezníčky

40 dkg kuracích rezňov, 2 celé vajcia, 4 PL oleja, 1 PL vorcestrové omáčky, 1 PL MAGGI Tekutého korenia, 4 PL solamylu, 1 KL korenia, 1 KL sladkej papriky, 1 KL štipľavej papriky alebo chilli,             

2 PL kečupu, 1 soli, 4 cibule

Mäso nakrájame na kocky, pridáme všetky ingrediencie a nakoniec cibuľu nakrájanú na plátky.
Dáme uležať do chladničky (najlepšie cez noc).
Na panvici vysmážame malé placky.

 

Nepravé rezne

4 vajcia | 1/2 l mlieka | 40 dkg zvyšného tepelne upraveného kuracieho mäsa | 4 strúčky cesnaku | 1 lyžička prášku do pečiva | 4 lyžice strúhanky | soľ | MAGGI Harmónia Chuti | korenie | polohrubá múka na zahustenie | tuk na vyprážanie

 

Nadrobno pokrájané kuracie mäso zmiešame so žĺtkami, strúhankou, mliekom, cesnakom, korením a podľa potreby zahustíme múkou. Pridáme prášok do pečiva a nakoniec vmiešame sneh zo 4 bielkov.
Do rozpáleného oleja dávame polievkovou lyžicou kopčeky. Tie potom opatrne rozotrieme do tvaru placiek, ktoré z obidvoch strán vypražíme. Podávame ich s horčicou alebo tatárskou omáčkou.

 

Tacchino ai quattro formaggi

200 g morčacieho steaku, plátky šunky, 10 g syru niva, 10 g syru eidam, 10 g syru parmezán,                1 hrnček MAGGI Šťava k bravčovému mäsu, soľ, biele korenie

 

Morčací steak poriadne naklepeme. Osolíme a zľahka okoreníme.
Navrch steaku položíme plátky šunky so všetkými druhmi syra, ktoré nastrúhame alebo nakrájame.
Morčací steak vytvarujeme do kapse, prepichneme a prírodne ugrilujeme na grile.
Medzitým si na panvici ohrejeme MAGGI Šťavu k bravčovému mäsu.
Bravčovou šťavou potom prelievame steak, ktorý pozdĺžne rozrežeme, aby vynikla mozaika.
Prípadne potom zvyškom syra (ak nám zostane), posypeme povrch rozkrojenej kapsy.

 

Zemiaky zapekané s morčacím mäsom

80 dkg zemiakov, olej, soľ, mleté biele korenie, MAGGI Harmónia Chuti, rasca, 50 dkg morčacích pŕs,

2 dcl sladkej smotany, sladká i štipľavá červená paprika, 5 dkg masla,10 dkg syru Niva

 

Zemiaky očistíme, umyjeme, ozdobným nožom nakrájame na tenké plátky, na rozohriatom oleji postupne opečieme, osolíme, okoreníme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti a rascou. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu zemiakov, obložíme mäsom a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Zalejeme smotanou rozšľahanou s mletou sladkou aj pálivou červenou paprikou, obložíme plátkami masla, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre zapekáme 40 minút. Potom odkryjeme, posypeme postrúhaným syrom Niva a krátko zapečieme.

 

Cesnakové morčacie mäso/stehno/

1 kg vrchného morčacieho stehna, 15 dkg údenej slaniny, soľ, mleté biele korenie, 2 dcl sladkej smotany, 2 strúčiky cesnaku   

                                                                                                             

Dusená zelenina:

2 cibule, 7 dkg údenej slaniny, 3 mrkvy, 50 dkg kelu, soľ, mleté biele korenie, 1 PL MAGGI Harmónie Chuti, 2 dcl zeleninový bujón

 

Mäso umyjeme, vykostíme, osolíme, okoreníme a obložíme plátkami slaniny. Uložíme do pekáča, zaleje 4 dl vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Potom odkryjeme, z mäsa vyberieme slaninu, polejeme smotanou rozšľahanou so soľou a pretlačeným cesnakom, vložíme späť do rúry a upečieme dochrumkava. Počas pečenia polievame šťavou.


Príprava zeleniny:

cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, kel zbavíme hlúbov a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu, zeleninu, opražíme, osolíme, okoreníme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti, zalejeme bujónom, prikryjeme a 30 minút dusíme.

 

 

Prírodný morčací rezeň

morčacie mäso, olej, 1 tatárska omáčka, kečup, mleté čierne korenie, sójová omáčka, horčica

Pripravíme si marinádu: zmiešame horčicu, sójovú omáčku, tatársku omáčku, kečup a čierne korenie mleté.
Mäso naklepeme na rezne, ktoré namočíme do marinády a necháme 1 deň odstáť v chladničke Na druhý deň z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.

 

Morčacie prsia v alobale

4 morčacie prsia, 1 kocka MAGGI Zlatý Slepačí bujón, 8 plátkov morčacej šunky, 15 dkg šampiňónov - čerstvých alebo z konzervy/, 1 vajce, 1 cibuľa, čierne a biele korenie, soľ, olej

 

Rezne naklepeme z oboch strán osolíme, okoreníme bielym korením a na oleji rýchlo opečieme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kocky, opečieme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a čierne mleté korenie. Chvíľu orestujeme, podlejeme asi &#189; l vývarom, ktorý pripravíme podľa návodu. Dusíme až do odparenie, odstavíme a vmiešame 1 vajce.

Na primeraný kus alobalu uložíme plátok šunky, naň navrstvíme časť šampiňónovej hmoty. Potom položíme pripravený opečený rezeň, ktorý prikryjeme vrstvou šampiňónovej hmoty a ukončíme plátkom šunky. Obložené rezne zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč. Pečieme asi 25 minút. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Prírodný morčací rezeň

morčacie mäso, olej, 1 tatárska omáčka, kečup, mleté čierne korenie, sójová omáčka, horčica

Pripravíme si marinádu: zmiešame horčicu, sójovú omáčku, tatársku omáčku, kečup a čierne korenie mleté.
Mäso naklepeme na rezne, ktoré namočíme do marinády a necháme 1 deň odstáť v chladničke Na druhý deň z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.

Vyprážané morčacie rezne na šťave

60 dkg morčacích pŕs, soľ, 15 dkg strúhanky, 3 vajcia, olej,   

 

Šťava:  

2 dcl vody, 3 PL oleja, 3 PL masla, 2 PL masti, 2 PL horčice, MAGGI Harmónie Chuti

Morčacie mäso pokrájame na rezne, osolíme a z obidvoch strán obalíme v strúhanke.

Naklepeme tak, aby sa strúhanka dostala do mäsa. Potom namočíme v rozšľahaných vajciach a na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Vložíme do pripravenej šťavy a asi 15 minút podusíme.

Príprava šťavy:

Všetky prísady spolu zmiešame a rozvaríme
Podávame s ryžou alebo so zemiakovými hranolkami a s hlávkovým šalátom.

 

Výborné morčacie prsia

40 dkg morčacích pŕs, 1 šľahačková smotana, soľ, čierne korenie, 1 sterilizované šampióny,              

1 PL MAGGI Harmónie Chuti, 20 dkg údenej šunky, 20 dkg tvrdého syra, olej

 

Morčacie mäso nakrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti a uložíme na vymastený pekáč. Na každý rezeň položíme 1 plátok šunky, 1 plátok syra, trochu udusených šampiňónov a 1 ČL smotany a dáme zapiecť do rúry. Mäso je výborné aj studené.

 

Grilované kuracie krídla

4 kuracie krídla | 1 citrón | 1 strúčik cesnaku | rozmarín | 8 lyžíc červeného vína | 8 lyžíc oleja | 2 bobkové listy | soľ | korenie | 1 pokrájaný citrón

 

Z citróna vytlačíme šťavu. Cesnak olúpeme a pretlačíme ho. Rozmarín otrháme.

Zmiešame víno s olejom, cesnakom, citrónom, rozmarínom a bobkovým listom.

 Marinádou potrieme krídla a dáme ich na 1 deň do chladničky.


Mäso potom vyberieme z marinády a dáme grilovať. Počas grilovania potierame marinádou.

Pečené krídla osolíme, okoreníme.Náš tip:

Pečený cesnak pripravíme tak, že mladé hlavičky rozkrojíme a potrieme olejom a dáme ugrilovať.

 

Grilované kuracie prsia

4 plátky kuracích pŕs | 2 nasekané chilli papričky | 2 strúčiky cesnaku | 1 lyžica balzamového octu |

8 lyžíc sójovej omáčky | 2 lyžice medu | 5 lyžíc oleja | 300 g ryže | 400 g brokolice | 1 zväzok póru |

1 červená paprika | 1 konzerva ananásu | 50 g arašídov | 175 ml vývaru z kocky MAGGI Zlatý slepačí bujón | soľ

Kuracie plátky nakrájame na tri časti. V mise zmiešame nasekané chilli papričky, rozotrený cesnak, ocot, 3 lyžice sójovej omáčky, med a 2 lyžice oleja. Zmesou potrieme mäso. Rozpálime gril.


V osolenej vode uvaríme ryžu. Brokolicu rozdelíme na ružičky, pór nakrájame na kúsky dlhé asi 5cm. Papriku pokrájame na rezance.
Mäso grilujeme asi 20 minút za stáleho potierania marinádou, potom ho nakrájame na rezance.
V hlbokej panvici rozpálime 3 lyžice oleja, pridáme zeleninu a za stáleho miešania smažíme 5 minút. Pridáme ananás, kúsky orechov a nakoniec ryžu.

 Prilejeme vývar a dochutíme 5 lyžicami sójovej omáčky. Podávame s rezancami mäsa.

 

Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou

500 g kuracích pŕs | 200 g póru | 1 červená cibuľa | 4 strúčiky cesnaku | 1 červená paprika | 1 zelená paprika | 60 g tvrdého syra na strúhanie | 2 dcl smotany na šľahanie | 1 kocka Maggi Zlatý slepačí bujón | 6 lyžíc rastlinného oleja | 1 štipka soli | 1 štipka korenia | 1 balenie cestovín (macaroni, mašličky, penne)

 

Cibuľu najemno nakrájame, kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako ako aj obe papriky.

Cesnak nakrájame na jemné plátky alebo nasekáme na drobno. Tvrdý syr nastrúháme nahrubo.

Pór nakrájame na kolieska.
Na oleji jemne osmažíme cibuľku, pridáme nakrájané prsia a smažíme domäkka. Potom pridáme nakrájané papriky, cesnak a rozdrobíme Maggi Zlatý sypký slepačí bujón.

Zamiešame a miešame do doby, keď zelenina pustí trochu šťavy.


Potom jemne okoreníme a pridáme pór. Po chvíli pór "zľahne" a celú zmes znovu premiešame.
Keď sa zdá, že všetka zelenina zmäkkla, rovnomerne polejeme smotanou, ktorú necháme prehriať so zmesou a na konci posypeme strúhaným syrom.
Čakáme až sa syr rozohreje a potom odstavíme z platne a podávame s uvarenými cestovinami.

Pre miernu zmenu chuti je možné celú zmes s cestovinami zapiecť v stredne vyhriatej rúre.

 

Kurča po čínsky

600 g kuracie prsia, štvrť bielej kapusty, štvrť červenej kapusty, sterilizovanú kukuricu, sterilizovaný hrášok, 1 väčšiu cibuľu, 1 ČL čierneho korenia, 1 ČL karí korenia, 3 PL sójovej omáčky, soľ, olej

 

Kuracie prsia pokrájame na rezance, opražíme na oleji. Pridáme čierne korenie, karí korenie, sójovú omáčku, nakrájanú červenú a bielu kapustu, premiešame a necháme dusiť 20 minút. Potom osolíme, pridáme kukuricu, hrášok, narezanú cibuľu a dusíme 10 minút. Podávame s hranolkami a s tatárskou omáčkou.

 

Kuracie prsíčka na čínsky spôsob

Kuracie prsia (podľa počtu stravníkov), 2 veľké cibule, 2 póry, 3 rajčiny, konzerva kukurice, sójová omáčka, škrobová múčka podľa potreby, 2 dcl vody, 2 dcl vína, olej

 

Mäso pokrájame na slížiky a ochutíme sójovou omáčkou, jemne poprášime škrobom.

Potom ho osmahneme na oleji, mäso sa nesmie zlepiť. Pokrájame cibuľu, rajčiny a pór a spolu

s kukuricou pridáme do panvice. Celú zmes podlejeme vodou i vínom podľa potreby a na záver ešte dochutíme. 

 

Kuracie stehná v alobale

Kuracie stehná, vegeta, zemiaky maslo, rasca

 

Odtrhneme alobal,  naň dáme porciu zemiakov, nakrájaných ako hranolky, posypeme ich rascou, kuracie stehna obalíme vo vegete, položíme na zemiaky, dáme navrch plátok masla.

Balíček uzavrieme tak, aby sa neroztrhol. Poukladáme balíčky na plech a pečieme cca 45 min.

 

Kuracie palacinky

12 ks slaných palaciniek, 1 kg kuracích pŕs, 3 dkg masla, 1 cibuľa, 1,5 l mäsového vývaru, 1 dcl bieleho vína, 2 vaječné žĺtky, 2 dcl smotana, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 3 dkg parmezánu, mleté čierne korenie, soľ

Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme vývarom a vínom a dusíme. Následne mäso vyberiem a pokrájame na kúsky, vrátime do omáčky. Žĺtky so smotanou rozmiešame, pridáme trochu omáčky a na malom ohni zahustíme. Deci a pol odložíme bokom, zvyšok primiešame do omáčky s mäsom a vňaťou. Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky, zvinieme. Na vymastenom plechu ich zalejeme zvyšnou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút.

 

Kuracia mňamka

kura, syr na strúhanie, mletá červená paprika, soľ, korenie, šľahačka,
olej, zemiaky

Kura umyjeme a rozporciujeme (prípadne použijeme kuracie stehná, alebo prsia). Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme do hlbšieho plechu potretého olejom.
Syr nastrúhame na jemno, zmiešame so šľahačkou, trochou oleja, mletou paprikou a korením. Kúsky kuraťa obaľujeme v pripravenej zmesi, kladieme do plechu na zemiaky a pečieme.

 

Cigánske rezne

4 kotlety alebo vykostené kuracie stehná (sú lahodnejšie), soľ, čierne korenie, hl. múku, 2-3 kyslé uhorky, horčicu, olej a tvrdý syr.

 

Kotlety alebo kuracie rezne jemne posolíme, pokoreníme čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Potom na rozpálenom oleji z oboch strán prudko opečieme. Poukladáme na pekáč alebo zapekaciu misu a polejeme výpekom. Vrch potrieme horčicou a postrúhanou kyslou uhorkou (nemusíme šetriť) na vrch dáme postrúhaný tvrdý syr, môžeme ho kombinovať aj s nivou. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry na 15 minút. Ako príloha sú vhodné opekané zemiaky alebo zemiaková kaša.
Dobrú chuť!

 

 

Kuracie halušky s nivou

4 kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, škrobovú múčku, 3 lyžice oleja, worcestrovú omáčku, kocku slepačieho bujónu, 100 až 150 g syra s modrou plesňou.

 

Mäso pokrájame na malé kúsky – halušky. Osolíme ich, okoreníme, posypeme škrobovou múčkou a dobre premiešame. Na panvicu zohrejeme olej, mäso na ňom prudko opražíme, pokvapkáme worcestrovou omáčkou a slepačím bujónom rozdrveným v malom množstve vody. Udusíme do mäkka. Keď je mäso hotové, posypeme ho strúhaným syrom. Podávame s hranolčekmi.

 

Zapekané rezne

8 kuracích rezňov z pŕs, olej, 1 cibuľa, 200 g čerstvých šampiňónov, 100 g šunky, 8 ks plátkového syra, 1 téglik kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

 

Mäsko mierne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Opečené ho vyberieme, vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme nakrájané šampiňóny. Na vymastený plech rozložíme opečené plátky mäsa, na každý dáme kôpku orestovaných šampiňónov, plátok šunky a syra.

Takto pripravené rezne zalejeme kyslou smotanou a zapečieme pri 200 stupňoch na 15 minút.

 

Kuracie závitky s nivou a čiernym pivom

4 kuracie rezne | 15 dkg nivy | 10 dkg šunkovej salámy | 1 konzerva šampiňónov | 1 pohár čierneho piva | 1 kocka MAGGI Mäsovývar | 2 dcl vody | 1 pohár šľahačky | 2 lyžičky solamylu | hladká múka na obalenie | soľ, korenie, olej na smaženie

Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rezne položíme plátok šunkovej salámy a kúsok nivy. Urobíme závitky a obalíme v hladkej múke. Opečieme na panvici s rozpáleným olejom.

Medzitým si v zapekacej mise roztlačíme kocku MAGGI Mäsovývaru a rozmiešame s pohárom vody. Opečené závitky dáme do zapekacej misy i so zvyškom oleja. Posypeme šampiňónmi a zalejeme šľahačkou a pivom. Podľa potreby zahustíme solamylom. Opatrne zamiešame a dáme do rúry asi na

20 minút piecť.

 

Morčací minútový guláš

500 g morčacieho mäsa | 1 zväzok vňaťovej cibuľky alebo malý pór | 2 lyžice sójovej omáčky | 2 lyžice plnotučnej horčice | 1 malá červená kápia | 1 lyžička MAGGI Harmónie chuti | rastlinný olej | 1 štipka grilovacieho korenia

 

Morčacie mäso nakrájame na rezance, pridáme sójovú omáčku, gril. korenie a 1-2 lyžice rastlinného oleja a necháme chvíľu odležať. Medzitým nakrájame vňaťovú cibuľku alebo malý pór
a osmažíme na lyžici rastlinného oleja. Pridáme naložené mäso, papriku pokrájanú na prúžky a orestujeme. Potom podlejeme troškou vody a ešte podusíme. Pridáme plnotučnú horčicu, zahustíme múkou a dochutíme lyžičkou Maggi Harmónia chuti. Necháme prejsť varom a odstavíme.

 

Zapekané rezne

8 kuracích rezňov z pŕs, olej, 1 cibuľa, 200 g čerstvých šampiňónov, 100 g šunky, 8 ks plátkového syra,

1 téglik kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

Mäsko mierne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Opečené ho vyberieme, vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme nakrájané šampiňóny.

Na vymastený plech rozložíme opečené plátky mäsa, na každý dáme kôpku orestovaných šampiňónov, plátok šunky a syra. Takto pripravené rezne zalejeme kyslou smotanou a zapečieme pri 200 stupňoch na 15 minút.  

 

Jemné rezne v jogurte

8 plátkov kuracích pŕs (môže byť aj krkovička či karé), 1 hustý biely jogurt, 2 vajcia, 4 - 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, grilovacie korenie, strúhanka na obaľovanie

 

Rezne osolíme, okoreníme, naklepeme a namočíme v marináde. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme v chladničke 24 hodín. Vybraté rezne obalíme v strúhanke, pomaly vyprážame. Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby a zeleninovým šalátom. Marináda: vymiešame jogurt, vajcia, prelisovaný cesnak a koreniny. Dobrú chuť!  

 

Kuracinka pod perinkou

cca 1 kg kuracieho mäska ( poprípade karé), 1/2 kg cibule, 2 šľahačky, cca 30 - 40 dkg údeného syra, soľ, korenie, olej

Mäsko naklepeme osolíme okoreníme, cibuľu nadrobno pokrájame, syr postrúhame na hrubo.

Do hlbšieho pekáča alebo zapekacej misky dáme olej, cibuľu, poukladáme mäsko, posypeme syrom a zalejeme šľahačkou. Dáme piecť do rúry na cca 1 hodinku.

 

Kurča po čínsky

600 g kuracie prsia, štvrť bielej kapusty, štvrť červenej kapusty, sterilizovanú kukuricu, sterilizovaný hrášok, 1 väčšiu cibuľu, 1 ČL čierneho korenia, 1 ČL karí korenia, 3 PL sójovej omáčky, soľ, olej

Kuracie prsia pokrájame na rezance, opražíme na oleji. Pridáme čierne korenie, karí korenie, sójovú omáčku, nakrájanú červenú a bielu kapustu, premiešame a necháme dusiť 20 minút. Potom osolíme, pridáme kukuricu, hrášok, narezanú cibuľu a dusíme 10 minút. Podávame s hranolkami a s tatárskou omáčkou.

 

Kuracie stehienka so smotanou

4 kuracie stehná, trojobal, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 smotany, 3 strúčiky cesnaku, pažítka alebo mladá cibuľka na ozdobenie

Stehná obalíme ako zvyčajne, vložíme do vymasteného pekáčika a zalejeme smotanou, do ktorej sme roztlačili cesnak. Stačí už len posoliť a dokoreniť. Pečieme, kým nie je mäso hotové. Na záver posypeme cibuľkou, alebo aj strúhaným syrom. 

 

Kuracie palacinky

12 ks slaných palaciniek, 1 kg kuracích pŕs, 3 dkg masla, 1 cibuľa, 1,5 l mäsového vývaru, 1 dcl bieleho vína, 2 vaječné žĺtky, 2 dcl smotana, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 3 dkg parmezánu, mleté čierne korenie, soľ

 

Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme vývarom a vínom a dusíme. Následne mäso vyberiem a pokrájame na kúsky, vrátime do omáčky.

Žĺtky so smotanou rozmiešame, pridáme trochu omáčky a na malom ohni zahustíme. Deci a pol odložíme bokom, zvyšok primiešame do omáčky s mäsom a vňaťou. Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky, zvinieme. Na vymastenom plechu ich zalejeme zvyšnou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút.

 

Kuracie rezne po blavácky

0,5 kg kuracích rezňov, soľ, 60 g hladkej múky, jeden žĺtok, jedno vajce, 50 ml sladkej smotany, 50 ml červeného vína, jednu lyžičku rajčiakového pretlaku, olej

Rezne mierne naklepeme a posolíme. Do misy dáme múku, pridáme žĺtok, vajce, smotanu, červené víno, pretlak, soľ a vypracujeme hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a z oboch strán vypražíme v rozohriatom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Kuracia mňamka

kura, syr na strúhanie, mletá červená paprika, soľ, korenie, šľahačka,
olej, zemiaky

Kura umyjeme a rozporciujeme (prípadne použijeme kuracie stehná, alebo prsia). Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme do hlbšieho plechu potretého olejom.
Syr nastrúhame na jemno, zmiešame so šľahačkou, trochou oleja, mletou paprikou a korením. Kúsky kuraťa obaľujeme v pripravenej zmesi, kladieme do plechu na zemiaky a pečieme.

 

Kuracie halušky s nivou

4 kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, škrobovú múčku, 3 lyžice oleja, worcestrovú omáčku, kocku slepačieho bujónu, 100 až 150 g syra s modrou plesňou.

Mäso pokrájame na malé kúsky – halušky. Osolíme ich, okoreníme, posypeme škrobovou múčkou a dobre premiešame. Na panvicu zohrejeme olej, mäso na ňom prudko opražíme, pokvapkáme worcestrovou omáčkou a slepačím bujónom rozdrveným v malom množstve vody. Udusíme do mäkka. Keď je

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.