Pudingoví slimáci
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
60 Dg polohrubej múky, kocka droždia, 10 Dg kryštálového cukru, 2,5 dcl mlieka, 3 žĺtka, 1 dcl oleja, 1 vanilkový cukor, 1 kl soli.
POSTUP PŘÍPRAVY
vo foto
|
vecičky na cesto |
|
uvaríme si hustý puding z 2 vanilkových pudigov a 7 dcl mlieka |
|
z nakysnutého kvásku a ostatných prísad pripravíme cesto a dáme do tepla kysnúť |
|
po 30 minútach cesto rozdelíme na polovice, aby slimáci neboli obrovskí a rozgúľame, potrieme vychladnutým pudingom a stočíme |
|
takto |
|
pokrájame na 3cm kúsky a uložíme na vymastený plech |
|
na 180°C pečieme doružova potreté z boku vajíčkom asi 15-20 minút, ako vám pečie rúra. Takto je hotovo |
PUDINGÁČE
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO:* 1 kg polohrubej múky *6 dcl mlieka *1/2 palmarínu *3 lyžice práškového cukru 1 droždie soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Práškový cukor + palmarín spolu vymiešať, pridať múku, soľ, 5 dcl mielka
1 dcl mlieka + lyžička cukru + droždie - urobiť kvások
Cesto vypracovať, dať na dosku, rozdeliť na 9 bochníčkov, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút kysnúť
PUDING: * 1/2 litra mlieka
1 vanilkový cukor
1 čokoládový puding - uvariť a nechať vychladnúť
Každý bochník na dosku rozvaľkáme, potrieme vychladnutým pudingom, zvinieme a 3 šúlky zapletieme do vrkočy.
Uložíme na plech s olejom, potrieme vajíčkom a pečieme
Malinove kolace s nutelou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
listkove cesto, malinovy dzem, nutela, 1 vajicko na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
jednoduchy....kuk nizsie.....
listkove cesto vyvalkajte a rozdelte na obdlzniky.... |
na polku obdlzniku rozotrite nutelu (ja ju trochu nahrejem v mikrovlnke, aby sa to lahsie rozotieralo) ..... |
na nutelu dajte trosku malinoveho dzemu; snazte sa nechat taky 1 cm od kraja cisty..... |
kraje potrite vajickom, prelozte a kraje pritlacte vidlickou.... |
vrch potrite vajickom a ostrym nozom urobte par zarezov do kazdeho kolaca....kedze u nas ostry noz nenajdete vysledny efekt nebol taky, aky mal byt tj po upeceni by mala plnka trosku vykukat cez tie zarezy... |
pecte na 200 stupnov do zlatohneda.... |
hotove mozte prestriekat cokoladou, alebo posypat praskovym cukrom.... |
tot vsjo a ani sa pritom moc nenarobite :-)))) |