1. Smotanová torta s jahodami
|
|
|
PRE CELÚ RODINU: § 300 – 400 g čerstvých jahôd POSTUP 1. Kyslú smotanu zmiešame s vanilí-novým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky. 2. Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postup-ne na ne navrstvíme polovicu smotanového kré-mu, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy. |
3. Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami. |
|
- o 0 o - |
2. Čokoládový krém
|
|
|
4 PORCIE § 100 g horkej čokolády § 50 ml mlieka § 3 žĺtky § 70 g práškového cukru § 300 ml šľahačkovej smotany POSTUP 1. Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postup-ne na ne navrstvíme polovicu smotanového kré-mu, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polo-vicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy. 2. Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšný-mi jahodami |
- o 0 o - |
4. Pomarančové tiramisu
|
|
|
6-8 PORCIÍ: |
POSTUP: 1. Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy. 2. Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému. 3. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke. 4. Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča. |
|
- o 0 o - |